Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Bicolor Red

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Bicolor Red is een kleurrijke plant met felrode bloemen en groen blad. De bloemen hebben een tweekleurig effect met een witte hartvormige vlek in het midden. De plant groeit compact en bloeit langdurig gedurende het hele groeiseizoen. Het is een ideale keuze voor schaduwrijke tuinen en bloembakken. Impatiens Heartbeat Bicolor Red trekt vlinders aan en voegt een vrolijke uitstraling toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Bicolor Red is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren gedurende de winter en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei. Deze plant is eenjarig en moet jaarlijks opnieuw geplant worden.

  De Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Bicolor Red is niet winterhard en moet daarom binnenshuis worden overwinterd. Het is belangrijk om de plant tijdens de koude maanden binnen te houden om vorstschade te voorkomen. Zorg voor voldoende licht en water tijdens de winterperiode.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Bicolor Red is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de tuin. Zorg voor voldoende water en een beschutte standplaats en de plant zal prachtig bloeien.

  Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Bicolor Red heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Plant ze op ongeveer 20 cm afstand van elkaar voor een mooi resultaat.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Bicolor Red groeit goed in de schaduw. Deze planten gedijen goed op een plek met weinig direct zonlicht en kunnen zelfs bloeien in de schaduwrijke gebieden van de tuin. Het is belangrijk om voldoende water te geven en regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aanbevolen om de grond gelijkmatig vochtig te houden, dus controleer regelmatig of de plant water nodig heeft. Over het algemeen is het raadzaam om de plant eens per week water te geven, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

  Ja, de Impatiens Walleriana Grp plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de felle bloemkleuren en de nectar die ze produceren. Hierdoor kan de plant een mooie toevoeging zijn aan een tuin of bloembed waar biodiversiteit wordt gestimuleerd.

  Ja, als kleurrijke en aantrekkelijke plant biedt de "Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Bicolor Red" nectar en insecten kunnen erop afkomen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Als gevolg kunnen vlinders, bijen en andere bestuivers worden aangetrokken, wat de biodiversiteit ten goede komt. De bloemen van de plant kunnen ook dienen als voedselbron voor bepaalde insecten en vogels.

  Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Bicolor Red bloeit vanaf het begin van de zomer tot aan de herfst. De bloeiperiode duurt ongeveer vier tot vijf maanden.

  Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Bicolor Red kan niet goed tegen de volle zon en heeft voorkeur voor een schaduwrijke plek in de tuin. Te veel direct zonlicht kan de plant beschadigen en zorgen voor verbranding van de bladeren. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij wat beschutting heeft tegen de felle zon.

  Nee, de Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Bicolor Red is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die niet geschikt is voor consumptie. Het kan zelfs giftig zijn als het wordt ingenomen.

  De Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Bicolor Red plant is niet geluidsdempend. Deze plant staat voornamelijk bekend om zijn bloeiende eigenschappen en wordt vaak gebruikt voor decoratie in tuinen. Het heeft geen specifieke eigenschappen die geluid absorberen of dempen.

 • Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Bicolor Red heeft geen specifieke snoei nodig. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren of bloemen om de plant gezond te houden. Overmatig snoeien kan de groei belemmeren.

  Geef regelmatig water aan de plant. Houd de grond vochtig, maar niet doorweekt. Geef water bij de wortels om schimmelproblemen te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in vochtige potgrond die goed gedraineerd is. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren en te zorgen voor een goede luchtstroom rond de wortels. Gebruik bij voorkeur een potgrond die geschikt is voor bloeiende planten.

  Impatiens houdt van een licht vochtige en goed doorlatende bodem. Zorg voor een humusrijke bodem met voldoende voedingstoffen. Vermijd te natte grond, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  Deze plant is het beste geschikt voor een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen de felle middagzon. Kies een locatie met vochtige, goed doorlatende grond.

  Het is aan te raden om Impatiens in de winter te beschermen tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant te bedekken met een laag bladeren of stro. Zorg er verder voor dat de plant tijdens vorstvrije periodes voldoende water krijgt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de beste resultaten. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd je aan de aanbevolen dosering.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken bij tuinplanten. Gebruik organisch materiaal zoals stro, boomschors of bladeren in het voorjaar voor optimale groei. Het mulchen moet regelmatig worden bijgewerkt om de planten te beschermen en de bodem gezond te houden.

  Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Bicolor Red heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Het is ook belangrijk om regelmatig de plant te controleren op bladluizen, spint of witte vlieg en deze indien nodig te verwijderen. Daarnaast kan het helpen om de plant op een zonnige en goed geventileerde plek te zetten om de kans op ongedierte te verkleinen.

 • Omschrijving

  Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Bicolor Red is een kleurrijke plant met felrode bloemen en groen blad. De bloemen hebben een tweekleurig effect met een witte hartvormige vlek in het midden. De plant groeit compact en bloeit langdurig gedurende het hele groeiseizoen. Het is een ideale keuze voor schaduwrijke tuinen en bloembakken. Impatiens Heartbeat Bicolor Red trekt vlinders aan en voegt een vrolijke uitstraling toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.