Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Scarlet

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens Heartbeat Scarlet is een kleurrijke en compacte plant met opvallende rode bloemen. Het blad is glanzend groen en vormt een mooi contrast met de felrode bloemen. Deze plant gedijt goed in de schaduw en is ideaal voor het opfleuren van schaduwrijke plekken in de tuin. De Heartbeat Scarlet heeft regelmatig water nodig en bloeit van het voorjaar tot aan de herfst. Het is een populaire keuze voor hangmanden, borders en bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Scarlet is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige tuinplant die niet het hele jaar door groen blijft. Het is belangrijk om deze plant jaarlijks opnieuw te planten.

  Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Scarlet is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is een eenjarige plant die het beste gedurende de zomermaanden kan worden gekweekt. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen koude temperaturen.

  Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Scarlet is een makkelijke plant in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en wat meststoffen zullen zorgen voor een gezonde groei en bloei. Het is een populaire keuze voor borders, hanging baskets en potten.

  Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Scarlet heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg voor voldoende luchtstroom rondom de plant en plant ze op ongeveer 20 cm afstand van elkaar. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Scarlet groeit goed in de schaduw. Deze plant heeft een voorkeur voor schaduwrijke plekken en zal daar goed gedijen. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voeding krijgt voor een optimale groei.

  De "Impatiens Heartbeat Scarlet" heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2 tot 3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige omstandigheden komen te staan. Het is belangrijk om de plant te controleren op droogte tussen de gietbeurten door de bovenste laag grond aan te raken.

  Ja, de Impatiens plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Dit maakt ze een goede keuze voor een vlindertuin of een bijvriendelijke tuin. Het trekt ook andere bestuivers aan, zoals hommels en zweefvliegen.

  : Tuinplanten zoals deze kunnen een bijdrage leveren aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten, zoals bijen en vlinders. De bloemen voorzien deze insecten van voedsel en de plant biedt ook schuilplekken voor kleine dieren. Het is belangrijk om een gevarieerde tuin met verschillende bloemen en planten te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Impatiens bloeit vanaf de lente tot aan de herfst en de bloei kan enkele maanden duren. De plant staat bekend om zijn overvloedige bloei gedurende het hele groeiseizoen.

  Deze plant kan niet goed tegen de volle zon en prefereert een plek met halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te veel direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Plaats de plant dus op een geschikte locatie in de tuin.

  Nee, de Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Scarlet is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk voor decoratieve doeleinden wordt gekweekt. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Impatiens Walleriana Grp planten hebben het vermogen om geluid te absorberen en daarmee geluidsdempend te zijn. Dit zorgt voor een rustige en ontspannen omgeving in de tuin. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een gevoel van kalmte te creëren.

 • Het snoeien van deze plant kan het best worden gedaan door regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen. Dit zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Snoeien kan het hele jaar door worden uitgevoerd, maar het beste moment is in het voorjaar.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de grond vochtig maar niet doorweekt. Geef bij warm weer vaker water en vermijd dat de plant uitdroogt. Het is belangrijk om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren de tijd hebben om overdag te drogen.

  Deze plant heeft voorkeur voor goed doorlatende potgrond met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt goed in een goed doorlatende en vochtige bodem. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal en licht zuur tot neutraal is qua pH-waarde. Vermijd te natte of te droge grond.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw of schaduw. Zorg dat de grond goed doorlatend is en houd de grond vochtig, maar niet drassig. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Tijdens de wintermaanden is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Je kunt de plant bijvoorbeeld bedekken met stro of bladeren. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de winter om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende voeding en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. De plant gedijt het best op een plek met halfschaduw.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het groeiseizoen regelmatig te bemesten. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus houd je aan de aanbevolen dosering.

  Het is aan te raden om mulch rond de plant te leggen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of boomschors als mulch voor deze tuinplant. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en waar nodig aan te passen met bijvoorbeeld organische meststoffen. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is voor een optimale groei en bloei.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Scarlet, kan je preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op plagen en het verwijderen van aangetaste bladeren. Ook kan je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten inzetten, of gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen. Bij ernstige plagen kan je alsnog chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken, maar dit wordt niet aangeraden vanwege de schadelijke gevolgen voor het milieu.

 • Omschrijving

  De Impatiens Heartbeat Scarlet is een kleurrijke en compacte plant met opvallende rode bloemen. Het blad is glanzend groen en vormt een mooi contrast met de felrode bloemen. Deze plant gedijt goed in de schaduw en is ideaal voor het opfleuren van schaduwrijke plekken in de tuin. De Heartbeat Scarlet heeft regelmatig water nodig en bloeit van het voorjaar tot aan de herfst. Het is een populaire keuze voor hangmanden, borders en bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.