Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Orange

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Orange is een eenjarige plant met opvallende oranje bloemen die lijken op kleine hartjes. De plant bloeit van lente tot herfst en heeft een compacte groeiwijze. Het blad is donkergroen en vormt een mooi contrast met de heldere bloemen. Impatiens Heartbeat Orange gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw en is ideaal voor het opfleuren van borders en potten. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan en is gemakkelijk te verzorgen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Orange is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die meestal in het voorjaar en de zomer bloeit.

  Deze plant is niet winterhard en moet vorstvrij worden bewaard. Het is aan te raden om deze plant binnen te halen tijdens koudere maanden. Op die manier kan de plant overleven en in het voorjaar opnieuw bloeien.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te voeden met geschikte voeding voor bloeiende planten. Het is aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren.

  Impatiens hebben voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en te groeien. Houd ongeveer 20-30 cm tussen elke plant aan voor een optimale groei. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en te bloeien.

  Ja, Impatiens groeien goed in de schaduw en zijn ideaal voor plekken met weinig zonlicht. Ze gedijen goed in vochtige en vruchtbare grond. Het zijn populaire bloeiende planten voor schaduwrijke tuinen.

  De Tuinplanten Impatiens hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, dus eens per week water geven is vaak voldoende. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Orange is vlinder- en bijenlokkend en trekt deze insecten aan met zijn bloemen. Dit maakt de plant een goede keuze voor een tuin die biodiversiteit en bestuiving bevordert.

  Ja, als kleurrijke bloeiende plant trekt de Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Orange verschillende insectensoorten aan, wat de biodiversiteit in de tuin bevordert. Daarnaast produceert de plant nectar en stuifmeel, wat een voedselbron kan zijn voor bijen en vlinders. Het toevoegen van diverse planten aan de tuin kan de biodiversiteit vergroten.

  De Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Orange bloeit vanaf de lente tot aan het begin van de herfst. De bloeiperiode kan meer dan 4 maanden duren.

  Deze plant kan niet goed tegen de volle zon en heeft liever een plekje in de halfschaduw. Houd de plant uit direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg voor voldoende vochtigheid en bescherming tegen felle zonnestralen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. De Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Orange plant is voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden en niet voor consumptie. Het wordt daarom afgeraden om deze planten te eten.

  Ja, planten kunnen geluidsdempend werken doordat ze geluidsgolven absorberen en reflecteren. Het bladoppervlak en de structuur van de plant kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving. Het is echter belangrijk om te beseffen dat planten alleen niet voldoende zijn om geluid volledig te dempen.

 • Je kunt de plant regelmatig snoeien om een compacte vorm te behouden en bloei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei indien nodig in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan de plant, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in water blijven staan, dit kan leiden tot wortelrot. Geef vooral extra water tijdens warme zomerdagen.

  Deze plant groeit het beste in vochtige potgrond met goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is voor optimale groei en bloei. Voeg indien nodig extra voedingsstoffen toe aan de potgrond voor een gezonde plantontwikkeling.

  De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Een neutrale tot licht zure pH-waarde wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem niet te compact is en regelmatig wordt bemest voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in de halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen direct zonlicht om uitdroging te voorkomen. Plaats de plant op een beschutte locatie in de tuin.

  Tuinplanten zoals Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Orange kunnen het beste beschermd worden tegen de winter door ze naar binnen te halen of af te dekken met bijvoorbeeld stro of dennentakken. Zorg ervoor dat de plant tijdens de winter niet blootgesteld wordt aan extreme vorst en vochtige omstandigheden. In het voorjaar kan de plant weer naar buiten worden gebracht.

  Houd de grond vochtig maar niet drassig en geef regelmatig voeding tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequente bemesting.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rond de plant gelegd wordt om de bodem vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Het kan bestaan uit compost, boomschors, bladeren of houtsnippers. Mulch wordt aanbevolen voor de meeste tuinplanten, inclusief de Impatiens Walleriana Grp Heartbeat Orange.

  De ideale zuurgraad voor Tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel. Hierdoor kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Orange, kunt u gebruik maken van natuurlijke insecticiden zoals neemolie of pyrethrum. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plagen en het handmatig verwijderen ervan kan ook effectief zijn. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het verbeteren van de luchtcirculatie en het vermijden van overmatig vochtige omstandigheden.

 • Omschrijving

  Impatiens (Walleriana Grp) Heartbeat Orange is een eenjarige plant met opvallende oranje bloemen die lijken op kleine hartjes. De plant bloeit van lente tot herfst en heeft een compacte groeiwijze. Het blad is donkergroen en vormt een mooi contrast met de heldere bloemen. Impatiens Heartbeat Orange gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw en is ideaal voor het opfleuren van borders en potten. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan en is gemakkelijk te verzorgen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.