Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Bicolor Rose

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Group) Kokomo XL Bicolor Rose is een prachtige plant met grote, opvallende bloemen in twee kleuren: roze en wit. Het blad van deze plant is donkergroen en glanzend. Deze Impatiens plant gedijt het beste in de halfschaduw en houdt van regelmatig water geven. Met zijn opvallende bloemen is de Kokomo XL Bicolor Rose een echte blikvanger in elke tuin of op het balkon. Deze plant is ook geliefd vanwege zijn lange bloeiperiode en makkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Bicolor Rose is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnenshuis worden beschermd tegen vorst. Het is aan te raden om deze plant in de winterperiode naar binnen te verplaatsen.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Bicolor Rose is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht, maar verder is het een sterke en gemakkelijke plant.

  Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Bicolor Rose heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Het is aan te raden om minstens 20-30 cm ruimte tussen elke plant te laten, zodat ze voldoende lucht en zonlicht kunnen ontvangen. Zorg er ook voor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en bloeit rijkelijk met zijn opvallende tweekleurige bloemen. Het is een ideale keuze voor schaduwrijke tuinen of plantenbakken op plaatsen met weinig zonlicht. De plant heeft weinig direct zonlicht nodig en gedijt goed in halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas de watergift hierop aan.

  Ja, Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Bicolor Rose is vlinder- en bijenlokkend en zal deze insecten aantrekken in de tuin. Het is een goede keuze voor tuiniers die graag een diversiteit aan insecten willen aantrekken.

  Ja, Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Bicolor Rose trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een kleurrijke toevoeging aan de tuin die zorgt voor een gevarieerde habitat voor verschillende diersoorten. Met de juiste zorg en omstandigheden kan deze plant een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloei duurt meestal ongeveer 4 tot 6 weken. De bloemen zijn opvallend van kleur en trekken vlinders en bijen aan.

  Deze plant verdraagt geen felle zon en staat het liefst op een plek met halfschaduw tot schaduw. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats de plant daarom op een geschikte locatie in de tuin.

  Nee, de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Bicolor Rose is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die gewaardeerd wordt om zijn kleurrijke bloemen en niet om zijn eetbaarheid. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, de plant heeft grote groene bladeren die geluid kunnen absorberen. Planten in het algemeen kunnen helpen bij het verminderen van lawaai in een ruimte. Het plaatsen van meerdere planten kan zorgen voor een meer geluidsdempende omgeving.

 • Impatiens kunnen regelmatig worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en nieuwe groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond constant vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw water voor het beste resultaat.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Bicolor Rose gedijt goed in vruchtbare potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar voorkom dat de wortels van de plant in het water staan. Het gebruik van voedingsrijke potgrond draagt bij aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin.

  In de winter kun je het beste de plant beschermen door een dikke laag mulch aan te brengen rond de wortels. Zorg ervoor dat de plant genoeg vocht krijgt, maar vermijd dat de wortels te nat blijven. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst door bijvoorbeeld een speciale winterhoes of vliesdoek te gebruiken.

  De plant moet regelmatig water krijgen, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Voeg om de paar weken een vloeibare meststof toe voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur met een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten. Gebruik de meststof volgens de aanbevolen dosering om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Overmatige bemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die wordt gebruikt.

  Mulch rond de plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Een laag mulch van ongeveer 5-8 cm dik wordt aanbevolen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt geplaatst om verstikking te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5.5 en 7.0 is ideaal voor de groei en bloei van deze plantensoort. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Het beste middel tegen ongedierte bij Tuinplanten is preventief handelen door regelmatig de planten te controleren op luizen, rupsen en spint. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen ingezet worden, zoals neemolie of roofmijten. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen, zodat deze sterk en gezond blijft en minder vatbaar is voor plagen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Group) Kokomo XL Bicolor Rose is een prachtige plant met grote, opvallende bloemen in twee kleuren: roze en wit. Het blad van deze plant is donkergroen en glanzend. Deze Impatiens plant gedijt het beste in de halfschaduw en houdt van regelmatig water geven. Met zijn opvallende bloemen is de Kokomo XL Bicolor Rose een echte blikvanger in elke tuin of op het balkon. Deze plant is ook geliefd vanwege zijn lange bloeiperiode en makkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.