Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Scarlet

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens Kokomo Petit Scarlet is een compacte plant met helderrode bloemen die de hele zomer bloeien. Deze plant behoort tot de New Guinea groep van Impatiens, wat betekent dat hij goed gedijt in warme en vochtige omstandigheden. De Kokomo Petit Scarlet is perfect voor in hanging baskets, borders of potten op het terras. Hij houdt van een lichte en beschutte standplaats en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een weelderige en kleurrijke bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn blad gedurende het hele jaar. Dit betekent dat de plant ook in de winter groen blijft.

  Deze plant is niet winterhard en moet in de winter binnen worden gezet of worden behandeld als een eenjarige plant. Het is aan te raden om de plant in de herfst binnen te halen om vorstschade te voorkomen. Het kan niet overleven bij temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Scarlet is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en halfschaduw. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De plant heeft gemiddeld ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en schimmelgroei te voorkomen. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te controleren en de gezondheid te bevorderen.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw. Het is een geschikte tuinplant voor plekken met weinig direct zonlicht. In de schaduw zal de plant gezond blijven en mooi bloeien.

  Water de plant wekelijks, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de aarde door deze aan te raken. Pas de watergift aan op basis van de behoefte van de plant en de omgevingscondities.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleuren en nectarrijke bloemen die veel insecten aantrekken. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar je tuin.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Scarlet trekt verschillende insecten aan en zorgt zo voor meer biodiversiteit in de tuin. Als kleurrijke bloeier trekt deze plant ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de diversiteit van de tuin. Het planten van deze soort kan helpen om de biodiversiteit in je tuin te verhogen.

  Deze plant bloeit van mei tot en met oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 5 tot 6 maanden.

  Deze plant kan beter geplaatst worden op een plek met halfschaduw tot schaduw, aangezien volle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is dus aan te raden om de plant te beschermen tegen direct zonlicht.

  Nee, de plant Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo Petit Scarlet is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is het beste om de plant te genieten vanwege zijn schoonheid in de tuin.

  Ja, deze plant is geluidsdempend vanwege zijn dichte bladstructuur en groeiwijze. Het kan helpen om het geluid in de tuin of op het balkon te verminderen.

 • Impatiens kunnen regelmatig worden teruggesnoeid om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en te voorkomen dat hij te groot wordt.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de wortels van de plant te lang in vochtige grond staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij warm weer iets meer water dan bij koeler weer.

  Deze plant gedijt het beste in een vochtige potgrond die goed waterdoorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en licht zuur is. Overmatig water geven moet vermeden worden om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant vereist goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal voor optimale groei. Vermijd te natte of te droge grond, deze plant gedijt het beste in vochtige bodem.

  Deze plant groeit het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind. De grond dient vochtig maar goed doorlatend te zijn.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst, omdat hij niet goed bestand is tegen kou. Je kunt de plant bijvoorbeeld inpakken met jute of vliesdoek, of hem verplaatsen naar een beschutte plek. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat in de winter, om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral bij warm weer. Daarnaast kan het nuttig zijn om de plant regelmatig te bemesten en dode bloemen te verwijderen. Plaats de plant op een plek met halfschaduw en bescherm hem tegen felle middagzon.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de richtlijnen op de verpakking.

  Mulch helpt de grond vocht vast te houden en zorgt voor een gelijkmatige temperatuur. Het remt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen vorst. Het is aan te raden om in het voorjaar een laagje mulch aan te brengen rondom de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen of bodemverbeteraars. Te zure of te basische bodems kunnen de opname van voedingsstoffen door de plant belemmeren.

  De plant kan gevoelig zijn voor luizen, trips en witte vlieg. Deze plagen kunnen worden bestreden met behulp van insecticiden of door regelmatig de planten te controleren en aangetaste bladeren te verwijderen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen ook helpen bij het bestrijden van deze plagen.

 • Omschrijving

  De Impatiens Kokomo Petit Scarlet is een compacte plant met helderrode bloemen die de hele zomer bloeien. Deze plant behoort tot de New Guinea groep van Impatiens, wat betekent dat hij goed gedijt in warme en vochtige omstandigheden. De Kokomo Petit Scarlet is perfect voor in hanging baskets, borders of potten op het terras. Hij houdt van een lichte en beschutte standplaats en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een weelderige en kleurrijke bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.