Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Red

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Red is een prachtige plant met helderrode bloemen en glanzend groen blad. Het is een compacte plant die rijkelijk bloeit en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan je tuin of balkon. Deze plant houdt van een beschutte plek in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De Kokomo XL Red is een populaire keuze vanwege zijn lange bloeiperiode en weinig onderhoud. Het is een ideale plant voor borders, potten en hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Red is niet groenblijvend. Deze tuinplanten verliezen hun blad in de wintermaanden. Het zijn eenjarige planten die bij vorst afsterven.

  Tuinplanten kunnen gevoelig zijn voor vorst en zijn meestal niet winterhard. Het is daarom belangrijk om ze tijdens de winter binnen te halen of te beschermen tegen koude temperaturen onder de 10 graden Celsius. Het is aan te raden om de specifieke verzorgingsinstructies voor elke plant op te zoeken om te weten hoe deze het beste beschermd kan worden tegen vorst.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Red is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Het is ook raadzaam om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Red heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen elke plant en 30-40 cm ruimte tussen elke rij. Het is belangrijk om voldoende luchtcirculatie en zonlicht te bieden voor een gezonde groei en bloei van de planten. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar staan om schimmel- en ziekteproblemen te voorkomen.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Red groeit goed in de schaduw. Het is een ideale plant voor in de schaduwrijke delen van de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en geen direct zonlicht.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer dus regelmatig de grond en geef water wanneer dat nodig is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleur van de bloemen en de nectar die ze produceren. Het kan een mooie toevoeging zijn aan een tuin die vlinders en bijen wil aantrekken.

  Planten dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze bieden beschutting en voedsel voor verschillende dieren. Door diversiteit in plantensoorten aan te bieden, draagt u bij aan de algehele biodiversiteit in uw tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot oktober en de bloeiperiode kan enkele maanden aanhouden. De bloemen verschijnen in de lente en blijven bloeien tot in de herfst.

  Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Red kan niet goed tegen de volle zon en prefereert een plekje in de halfschaduw. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren en bloemen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voornamelijk indirect zonlicht ontvangt.

  Nee, de plant "Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Red" is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien hij giftig kan zijn. Het is beter om deze planten buiten het bereik van kinderen en huisdieren te houden.

  Ja, Impatiens zijn over het algemeen geluidsdempend vanwege hun dichte bladeren en bloemen. Deze eigenschap kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin. Het is echter geen primair kenmerk van deze plantensoort.

 • Je kunt deze plant regelmatig snoeien om een compacte en volle groei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en takjes om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar voor een gezonde groei gedurende het groeiseizoen.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij warm weer wat meer water dan normaal.

  Voor de Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Red is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Een mengsel van turf en compost is ideaal voor deze tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt.

  Om goed te groeien heeft deze plant een voedingsrijke en goed doorlatende bodem nodig. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig is. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en houd de grond vochtig, maar niet doorweekt. Deze plant kan zowel in de volle grond als in potten worden geplaatst.

  In de winter is het belangrijk om vorstgevoelige planten zoals deze goed te beschermen. Dit kan door de plant te bedekken met een dikke laag bladeren, stro of speciale winterbescherming. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om de kans op vorstschade te verkleinen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen en de plant te bemesten voor een gezonde groei. Zorg ook voor voldoende licht en bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Voor tuinplanten zoals deze is regelmatige bemesting belangrijk voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer.

  Mulch kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij Tuinplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Red. Het is belangrijk om een laag mulch aan te brengen van ongeveer 5 tot 7,5 cm dik rond de planten, maar niet direct tegen de stengels. Het beste moment om mulch aan te brengen is in het voorjaar, zodat de planten kunnen profiteren van de voordelen gedurende het groeiseizoen.

  De Tuinplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Red prefereren een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld organische compost of specifieke meststoffen. Een goede zuurgraad helpt de plant om voedingsstoffen beter op te nemen en gezond te groeien.

  Voor de bestrijding van ongedierte op Tuinplanten kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijt. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op eventueel ongedierte en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus zorg voor een goede luchtcirculatie en voldoende water en voeding voor de plant.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Kokomo XL Red is een prachtige plant met helderrode bloemen en glanzend groen blad. Het is een compacte plant die rijkelijk bloeit en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan je tuin of balkon. Deze plant houdt van een beschutte plek in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De Kokomo XL Red is een populaire keuze vanwege zijn lange bloeiperiode en weinig onderhoud. Het is een ideale plant voor borders, potten en hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.