Lobelia erinus Laguna Trailing White

Lobelia erinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den hængende Lobelia erinus Laguna Trailing White er en attraktiv og iøjnefaldende plante med hvide blomster, der blomstrer længe. Planten har en hængende vækstform og er perfekt til hængende kurve, bede eller som jorddække. Den mørkegrønne løv udgør en smuk kontrast til de hvide blomster, der blomstrer i løbet af sommeren og efteråret. Lobelia erinus er en let plejeplante, der trives godt i solrige til halvskyggefulde omgivelser. Blomsterne tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle og giver en glad og farverig udstråling i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Lobelia erinus Laguna Trailing White er stedsegrøn. Dette betyder, at planten også forbliver grøn om vinteren. Det er en smuk tilføjelse til haven hele året rundt.

  Planten er ikke vinterhårdfør og skal beskyttes mod streng frost. Det anbefales at bringe planten indendørs i løbet af vintermånederne. Ved temperaturer under 0 grader Celsius kan planten dø.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde. Det er en stærk haveplante, der trives godt i fugtig jord og solrige til let skyggefulde områder. Regelmæssig vanding og fjernelse af døde blomsterknopper fremmer blomstringen.

  For denne plante anbefales det at lade cirka 10-15 centimeter plads mellem hver plante. På den måde kan de udvikle sig godt og sprede sig. Sørg også for, at planten har tilstrækkelig plads til at lade længere skud vokse.

  Denne plante klarer sig generelt godt i skyggen, men den vil blomstre lidt mindre end hvis den står i fuld sol. Det er vigtigt at sørge for, at planten får tilstrækkeligt med lys for at forblive sund. Det kan være nyttigt at eksperimentere med den bedste placering for at fremme optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Det anbefales at give planten vand 2-3 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af dens blomster, der er rige på nektar. Dette gør den til et værdifuldt tilføjelse til en have eller blomsterbed for at tiltrække disse nyttige bestøvende insekter.

  Denne plante er attraktiv for bestøvere som bier og sommerfugle, der bidrager til biodiversiteten i din have. Ved at plante disse blomster kan biodiversiteten fremmes. Det er vigtigt at have en diversitet af planter i din have for at understøtte biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden varer ca. 4 måneder.

  Denne plante trives godt i fuld sol og har brug for mindst 6 timers direkte sollys om dagen. Sørg for tilstrækkeligt med vand og beskyttelse mod skarp eftermiddagssol. Perfekt til haven eller altanen.

  Nej, "Lobelia erinus Laguna Trailing White" er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og bør ikke indtages. Det anbefales at holde planten utilgængelig for børn og kæledyr.

  Ja, som en plante med tæt løv kan "Lobelia erinus Laguna Trailing White" dæmpe lyden en smule. Bladene kan absorbere og reflektere lydbølger, hvilket reducerer lydniveauet i omgivelserne. Effekten vil dog ikke være så stærk som f.eks. en lydmur eller et lydskærm.

 • Denne plante behøver ikke at blive beskåret regelmæssigt, men døde blomster kan fjernes for at fremme ny vækst. Beskær den tilbage til lige over jorden ved afslutningen af vækstsæsonen for at holde planten sund. Sørg altid for, at planten får tilstrækkelig tid til at komme sig efter beskæringen.

  Vand planten regelmæssigt, især under varme sommerdage. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Brug helst regnvand eller kalkfattigt vand.

  Lobelien erinus Laguna Trailing White har brug for pottemuld, der er godt drænet og rig på næringsstoffer. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og gødning for at sikre en sund vækst. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd for at undgå rodssygdomme.

  Denne plante trives bedst i godt drænet og frugtbar jord. Sørg for at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men undgå vandoverflod. En let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7 er ideel for optimal vækst og blomstring.

  Lobelia erinus Laguna Trailing White trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våd jord for at undgå rådne rødder. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod kolde temperaturer og frost. Det anbefales at dække planten med et lag muld af blade eller halm for at beskytte rødderne. Det er vigtigt at placere planten i et frostfrit miljø under ekstreme kulde.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især under varme perioder. Sørg for tilstrækkeligt lys og nærende jord. Fjern regelmæssigt visne blomster for at stimulere blomstringen.

  For haveplanter er det vigtigt at gøde med en generel gødning til blomstrende planter i vækstsæsonen, fra foråret til efteråret. Brug en gødning, der er rig på kvælstof, fosfor og kalium for at fremme sund vækst og blomstring. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med næringsstoffer ved regelmæssigt at gøde i henhold til den anbefalede dosering på emballagen.

  At mulche denne plante hjælper med at holde på fugt, undertrykke ukrudt og beskytte jorden mod ekstreme temperaturer. Brug organisk materiale som barkflis eller kompost for de bedste resultater. Forny mulchlaget årligt for at fremme plantens sundhed og vækst.

  Lobelia erinus Laguna Trailing White trives bedst i neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt for at sikre, at planten kan vokse og blomstre optimalt. Tilføjelse af organisk materiale kan hjælpe med at regulere jordens surhedsgrad.

  Planten kan blive påvirket af skadedyr som bladlus, snegle og trips. For at bekæmpe disse kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider eller nematoder, eller insekticider. Sørg også for, at planterne bliver godt plejet og er i god sundhedstilstand, så de bedre kan modstå skadedyr.

 • Beskrivelse

  Den hængende Lobelia erinus Laguna Trailing White er en attraktiv og iøjnefaldende plante med hvide blomster, der blomstrer længe. Planten har en hængende vækstform og er perfekt til hængende kurve, bede eller som jorddække. Den mørkegrønne løv udgør en smuk kontrast til de hvide blomster, der blomstrer i løbet af sommeren og efteråret. Lobelia erinus er en let plejeplante, der trives godt i solrige til halvskyggefulde omgivelser. Blomsterne tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle og giver en glad og farverig udstråling i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.