Nemesia Magma Flame Orange

Nemesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nemesia Magma Flame Orange is een prachtige bloeiende plant met opvallende feloranje bloemen en een lichtzoete geur. De bloemen bloeien van lente tot herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant groeit compact en heeft een rijke bloei, waardoor het een ideale keuze is voor bloembakken, borders of als bodembedekker. Nemesia Magma Flame Orange gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten bevordert de groei en bloei van deze prachtige plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een eenjarige plant die in het voorjaar en de zomer bloeit. Het is aan te raden om de plant opnieuw te planten in het volgende groeiseizoen.

  De plant kan temperaturen tot ongeveer -5 graden Celsius verdragen en is dus matig winterhard. Het is aan te raden de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld te bedekken met stro of bladeren. Het is verstandig om de plant in de winter binnen te zetten indien de temperatuur onder -5 graden Celsius zakt.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is relatief eenvoudig te verzorgen. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Snoeien kan nodig zijn om de groei te stimuleren en de plant in vorm te houden.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant voor een gezonde groei. Plant de nemesia in goed doorlatende grond en geef regelmatig water.

  Nemesia Magma Flame Orange groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei vertragen en de bloei minder uitbundig zijn. Kies dus een zonnige plek voor deze plant.

  Geef de Nemesia Magma Flame Orange plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, meestal ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de plant niet volledig uitdroogt tussen waterbeurten door. Vermijd echter ook dat de grond te drassig wordt, dit kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn heldere en geurige bloemen. Het is een goede keuze om biodiversiteit in de tuin te bevorderen.

  Ja, Tuinplanten zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit doordat ze insecten aantrekken en bijdragen aan een gezonde en gevarieerde tuin. Het is dus goed voor de biodiversiteit om deze plant in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit vanaf de zomermaanden tot aan de herfst. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat. Daarnaast kan het nodig zijn om de plant bij extreme hitte wat extra bescherming te bieden.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de felgekleurde bloemen. Eetbare planten hebben een andere samenstelling en worden specifiek gekweekt voor consumptie.

  Ja, de Nemesia Magma Flame Orange heeft de eigenschap geluidsdempend te zijn. Het zachte blad en de dichte groei van de plant helpen om geluid te absorberen. Dit maakt de plant een goede keuze voor het creëren van een rustige omgeving in de tuin.

 • Het snoeien van deze plant zorgt voor een compacte groei en stimuleert bloei. Verwijder dode bloemen regelmatig om nieuwe bloemknoppen te bevorderen. Snoei na de bloei in het najaar of voorjaar voor een gezonde en vitale plant.

  De Tuinplant heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de plant bij de wortels en vermijd het besproeien van de bladeren.

  De Tuinplanten hebben een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voeding bevat en regelmatig wordt bewaterd om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om elk jaar de potgrond te verversen om de plant gezond te houden.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is maar niet te nat. Een bodem met een neutrale pH-waarde is ideaal voor de groei van deze plant.

  De Nemesia Magma Flame Orange gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te veel schaduw, dit kan de groei belemmeren.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Je kunt de plant afschermen met bijvoorbeeld een laag mulch of een vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant niet te lang blootgesteld wordt aan extreme kou.

  De plant moet regelmatig water krijgen, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Plaats de plant op een zonnige plek en geef regelmatig plantenvoeding voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig voor gezonde groei en bloei. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale resultaten.

  Mulch is een laag organisch materiaal die wordt aangebracht rond de plant om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit compost, bladeren, houtsnippers of stro en moet regelmatig worden bijgehouden om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het gebruik van mulch kan helpen bij het voorkomen van ziektes en plagen en zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  Nemesia Magma Flame Orange geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te stellen met kalk of speciale bodemverbeteraars.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u gebruik maken van bestrijdingsmiddelen zoals insecticiden of neemolie. Het regelmatig controleren van de plant op eventueel aanwezig ongedierte helpt om snel in te grijpen. Het verwijderen van aangetaste delen van de plant kan ook helpen bij het voorkomen van verdere verspreiding van ongedierte.

 • Omschrijving

  Nemesia Magma Flame Orange is een prachtige bloeiende plant met opvallende feloranje bloemen en een lichtzoete geur. De bloemen bloeien van lente tot herfst en trekken vlinders en bijen aan. De plant groeit compact en heeft een rijke bloei, waardoor het een ideale keuze is voor bloembakken, borders of als bodembedekker. Nemesia Magma Flame Orange gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten bevordert de groei en bloei van deze prachtige plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.