Nemesia Magma Flame Pink

Nemesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Nemesia Magma Flame Pink is een compacte en kleurrijke plant met prachtige roze bloemen die lijken op vlammen. De bloemen hebben een subtiele zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant bloeit van het vroege voorjaar tot in de herfst en gedijt goed in zonlicht en goed doorlatende grond. Het is een uitstekende keuze voor bloembakken, borders en rotstuinen. Regelmatig doodknijpen van verwelkte bloemen bevordert de bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een eenjarige plant die in de lente en zomer bloeit met mooie roze bloemen. Het is belangrijk om de plant in het najaar te vervangen door nieuwe exemplaren.

  De nemesia Magma Flame Pink is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Deze plant kan dus niet goed tegen strenge vorst en heeft bescherming nodig in koudere periodes. Het is aan te raden om de plant tijdens de wintermaanden binnen te zetten of af te dekken.

  Ja, de Nemesia Magma Flame Pink is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en standplaatsen. Regelmatig water geven en wat bemesting zal de plant gezond en mooi houden.

  De Nemesia Magma Flame Pink heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de wortels zich goed kunnen uitbreiden en de bloei optimaal is. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om voldoende luchtstroom en zonlicht te krijgen.

  De Tuinplant Nemesia Magma Flame Pink groeit het beste op een zonnige locatie en zal minder goed groeien in de schaduw. Het is aan te raden om de plant te plaatsen op een plek met voldoende zonlicht om de beste groeiresultaten te behalen. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden.

  De Nemesia Magma Flame Pink heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende, maar controleer altijd de grond voordat je water geeft om te voorkomen dat de plant te veel of te weinig water krijgt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere roze bloemen en de zoete geur die ze verspreiden. Het is dus een goede keuze voor een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant Nemesia Magma Flame Pink trekt bestuivers aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben om een gezond ecosysteem te bevorderen.

  De Nemesia Magma Flame Pink bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel 3 maanden duren. Deze tuinplanten staan bekend om hun langdurige bloeiperiode en kleurrijke bloemen.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal het beste bloeien op een zonnige locatie. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is een sierplant die bedoeld is voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft de eigenschap geluid te dempen door middel van zijn bladeren en bloemen. Hierdoor kan hij een bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluiden in de tuin. Het effect van geluidsdemping is echter beperkt.

 • Om de plant gezond te houden, is regelmatig snoeien belangrijk. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om nieuwe groei te stimuleren. Snoei na de bloei om de vorm van de plant te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en voorkom dat de wortels in water blijven staan. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus check altijd eerst de vochtigheid van de grond voordat je opnieuw water geeft.

  De Tuinplanten moet worden geplant in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor het beste resultaat.

  De Tuinplanten gedijen het beste in een goed doorlatende en vruchtbare bodem. Het is belangrijk dat de bodem vocht vasthoudt, maar niet te nat is. Zorg voor regelmatige toevoeging van organisch materiaal om de bodemkwaliteit optimaal te houden.

  De Nemesia Magma Flame Pink groeit het best op een zonnige en goed doorlatende standplaats. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Deze plant kan zowel in borders als in potten op het terras geplaatst worden.

  Tuinplanten zoals Nemesia Magma Flame Pink hebben meestal geen winterbescherming nodig, aangezien ze goed bestand zijn tegen koude temperaturen. Als de winter echter extreem streng is, kan het helpen om de plant te bedekken met een laagje stro of bladeren om deze te beschermen tegen vorstschade. Verder is het belangrijk om te zorgen dat de plant goed gedraineerd staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar en de zomer regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben een lichte bemesting nodig in het voorjaar en de zomer, bijvoorbeeld met een algemene meststof voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot groeiproblemen of het verbranden van de wortels, dus het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid te volgen. Het is ook goed om organische meststoffen te gebruiken om de bodemstructuur te verbeteren en de plant gezond te houden.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. De mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels van de plant rust om schimmelvorming te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed waterdoorlatend is. Het regelmatig testen en eventueel aanpassen van de pH waarde kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Voor ongediertebestrijding bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, trips en witte vlieg. Insecticiden op basis van natuurlijke oliën kunnen helpen bij de bestrijding van deze plaaginsecten. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende water om de weerstand te verhogen.

 • Omschrijving

  De Nemesia Magma Flame Pink is een compacte en kleurrijke plant met prachtige roze bloemen die lijken op vlammen. De bloemen hebben een subtiele zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant bloeit van het vroege voorjaar tot in de herfst en gedijt goed in zonlicht en goed doorlatende grond. Het is een uitstekende keuze voor bloembakken, borders en rotstuinen. Regelmatig doodknijpen van verwelkte bloemen bevordert de bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.