Nemesia Magma Flame Yellow

Nemesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nemesia Magma Flame Yellow is een prachtige plant met opvallende gele bloemen die lijken te stralen als vuur. De bloemen hebben een heerlijke geur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt en trekt vlinders en bijen aan. De Nemesia Magma Flame Yellow is een compacte plant die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke plekken in de tuin. Regelmatig water geven en regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zorgt voor een langdurige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die voornamelijk bloeit in de lente en zomer.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen bij lagere temperaturen. In de lente en zomer gedijt de plant het beste bij warmere temperaturen.

  Ja, de plant is vrij gemakkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende water en zonlicht, en regelmatige bemesting voor optimale groei en bloei. Verwijder dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  De Nemesia Magma Flame Yellow heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en gezond te blijven. Plant ze ongeveer 15 tot 20 centimeter uit elkaar voor een optimale groei.

  Nemesia Magma Flame Yellow groeit het best in de volle zon of halfschaduw, waar hij voldoende licht krijgt om goed te gedijen. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en zal de plant minder bloemen produceren. Zorg er daarom voor dat de plant ten minste 6 uur zonlicht per dag ontvangt voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere gele bloemen. Deze bloemen produceren nectar en zijn een goede bron van voedsel voor bestuivers. Planten zoals deze zijn gunstig voor het ecosysteem in uw tuin.

  Tuinplanten dragen over het algemeen niet veel bij aan de biodiversiteit, omdat ze vaak niet inheems zijn en geen voedsel of beschutting bieden aan inheemse dieren. Het is daarom aan te raden om ook inheemse planten in de tuin te zetten om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme dagen. Overmatige blootstelling aan de felle middagzon kan echter verbranding veroorzaken.

  De Nemesia Magma Flame Yellow is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en geurige gebladerte. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Nee, de Nemesia Magma Flame Yellow is niet geluidsdempend. Het is voornamelijk een decoratieve bloeiende plant voor in de tuin.

 • Om de plant gezond te houden en de groei te bevorderen, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit kan gedaan worden door de bloemknoppen af te knippen met een scherpe schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en voedingsstoffen krijgt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis om schimmel en rot te voorkomen.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Kies voor een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en vermeng met wat zand voor extra drainage. Zorg ervoor dat de pot voldoende afwateringsgaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De Nemesia Magma Flame Yellow groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg voor een voedzame bodem met voldoende organisch materiaal en een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten en voldoende water te geven om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De Nemesia Magma Flame Yellow gedijt het beste op een zonnige standplaats. Deze plant kan ook goed groeien in halfschaduw, maar zal minder bloeien in de volle schaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond.

  Om vorstschade aan de plant te voorkomen, is het belangrijk om deze in de winter af te dekken met bijvoorbeeld stro, bladeren of vliesdoek. Zorg ervoor dat de wortels van de plant niet bevriezen en bescherm de plant tegen koude wind. In het voorjaar kan de bescherming worden verwijderd zodra de kans op vorst voorbij is.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Om de bloei te stimuleren, is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Verwijder regelmatig onkruid en geef de plant voldoende voeding voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar organische mest te geven voor een goede groei en bloei. Daarnaast kan in de zomerperiode een speciale bloeimest gebruikt worden om de bloemen te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus houd de dosering in de gaten.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Het kan worden aangebracht in het voorjaar en de zomer om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Kies voor organisch materiaal zoals compost, boomschors of stro.

  Deze plant groeit het beste in een lichtzure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.5 is ideaal voor een goede groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen verschillende methoden worden gebruikt, zoals het regelmatig controleren op insecten en het verwijderen van aangetaste bladeren. Ongedierte kan ook worden bestreden met natuurlijke afweermiddelen of insecticiden, die specifiek zijn voor de soorten die vaak voorkomen bij tuinplanten. Het is belangrijk om de planten regelmatig te inspecteren en te zorgen voor een gezonde groei om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Nemesia Magma Flame Yellow is een prachtige plant met opvallende gele bloemen die lijken te stralen als vuur. De bloemen hebben een heerlijke geur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt en trekt vlinders en bijen aan. De Nemesia Magma Flame Yellow is een compacte plant die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke plekken in de tuin. Regelmatig water geven en regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zorgt voor een langdurige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.