Petunia Sanguna Lipstick

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Sanguna Lipstick is een prachtige en kleurrijke eenjarige plant met opvallende rode bloemen met een subtiele witte rand. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en is perfect voor het opfleuren van bloembedden, borders en hangmanden. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. De Petunia Sanguna Lipstick gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een weelderige groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Petunia Sanguna Lipstick is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  De winterhardheid van Tuinplanten wordt meestal aangegeven in zones, waarbij het verschilt per soort en variëteit. De meeste Tuinplanten zijn winterhard tot -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de specifieke winterhardheid van de desbetreffende Tuinplant te controleren.

  Ja, de Petunia Sanguna Lipstick is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langdurige bloei. De Petunia Sanguna Lipstick gedijt het best in goed doorlatende grond en in de zon.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te groeien en zich te verspreiden. Het is ook belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden zodat de lucht en zonlicht goed bij de plant kunnen komen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende afstand heeft tot andere planten om competitie te voorkomen.

  Petunia's gedijen het beste in de volle zon en hebben minstens 6-8 uur direct zonlicht per dag nodig. In de schaduw zullen ze minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aanbevolen om Petunia's in de volle zon te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals de "Petunia Sanguna Lipstick" hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas het water geven hierop aan.

  "Petunia Sanguna Lipstick is een plant die vlinders en bijen aantrekt vanwege de nectar in de bloemen. Hierdoor draagt deze plant bij aan de biodiversiteit in de tuin en de bestuiving van andere planten."

  Deze plant is aantrekkelijk voor bijen en vlinders, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan verhogen. Het biedt een bron van nectar en voedsel voor verschillende insecten. Het is een goede keuze om de natuurlijke diversiteit in de tuin te ondersteunen.

  De Petunia Sanguna Lipstick bloeit vanaf juni tot en met september. De bloei kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt en regelmatig bemest wordt voor optimale groei. De plant zal goed gedijen in een zonnige en goed gedraineerde locatie.

  Nee, Petunia Sanguna Lipstick is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om geen delen van deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn. Het is het beste om deze plant uitsluitend voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Petunia's staan erom bekend dat ze geluiden tot op zekere hoogte kunnen dempen vanwege hun dichte bladeren en bloemen. Dit kan helpen om wat omgevingsgeluid te verminderen, vooral in een tuinomgeving. De plant kan echter niet als een volledige geluidsisolator fungeren.

 • Petunia's kunnen regelmatig worden gesnoeid om de groei te stimuleren en de vorm van de plant te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de uitstraling van de plant te verbeteren. Snoei in het voorjaar om nieuwe groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens hete en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  De Tuinplanten hebben het liefst potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is en regelmatig vochtig gehouden wordt. Gebruik speciale potgrond voor bloeiende planten voor een optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten gedijen het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te zuur is. Een pH van ongeveer 6 tot 7 is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om bloemen te produceren. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en tocht.

  De plant heeft bescherming nodig tegen vorst tijdens de winter. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt met een laag mulch of bedek deze met een doek of plastic hoes. Plaats de plant op een beschutte locatie om de winter goed door te komen.

  De plant heeft regelmatig water en voeding nodig. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant om de vorm en grootte te behouden.

  De Petunia Sanguna Lipstick plant kan het beste bemest worden met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik deze meststof volgens de instructies op de verpakking om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Overbemesting moet vermeden worden, omdat dit schade aan de plant kan veroorzaken.

  Het is aan te raden om mulch rond de basis van deze plant aan te brengen. Mulch helpt de bodem vochtiger te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant rust.

  De Petunia Sanguna Lipstick gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.0 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  De beste manier om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten is door regelmatig inspecties uit te voeren en plagen zo snel mogelijk te verwijderen. Natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het gebruik van roofdieren of insecticidale zeep kunnen ook effectief zijn. Daarnaast is het belangrijk om de planten gezond te houden door ze regelmatig water te geven en te bemesten.

 • Omschrijving

  De Petunia Sanguna Lipstick is een prachtige en kleurrijke eenjarige plant met opvallende rode bloemen met een subtiele witte rand. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en is perfect voor het opfleuren van bloembedden, borders en hangmanden. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. De Petunia Sanguna Lipstick gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een weelderige groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.