Petunia Sanguna Electric Burgundy

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Sanguna Electric Burgundy is een opvallende en kleurrijke plant met diep paarse bloemen. De bloemen hebben een elektrische tint, waardoor ze er levendig en helder uitzien. De plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor hangmanden, borders en bloembakken. De Petunia Sanguna Electric Burgundy bloeit langdurig en trekt vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige locaties met regelmatig water geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de zomer bloeit en meestal niet de winter overleeft. Het is daarom belangrijk om jaarlijks nieuwe planten te kweken of te kopen voor het volgende groeiseizoen.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven tijdens de winter. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten of te beschermen tegen koude temperaturen.

  Ja, de Petunia Sanguna Electric Burgundy is gemakkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende. De plant heeft weinig last van ziektes en plagen.

  Deze plant heeft een gemiddelde ruimte nodig van ongeveer 15 tot 20 centimeter tussen elke plant. Houd er rekening mee dat de plant zich verspreidt naarmate hij groeit, dus geef hem voldoende ruimte om zich uit te breiden. Voor een optimale groei en bloei is het belangrijk dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt.

  De Petunia Sanguna Electric Burgundy groeit het beste in de volle zon en zal minder goed gedijen in de schaduw. Voor een optimale groei en bloei heeft deze plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant worden belemmerd.

  De Petunia Sanguna Electric Burgundy heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant 2-3 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de felgekleurde bloemen en de nectar die ze produceren. Hierdoor zorgt de plant voor een levendige en gezonde tuin. Het is een aanwinst voor elke tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Tuinplanten zoals de "Petunia Sanguna Electric Burgundy" dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het aanbieden van nectar en pollen helpt bij het bevorderen van de diversiteit van planten en dieren in de tuin. Hierdoor kan de plant indirect bijdragen aan een gezondere biodiversiteit in de omgeving.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot september en de bloei kan wel tot 4-6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en bloeit het best op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral op warme dagen. De plant zal goed gedijen in de volle zon en bloeit rijkelijk met voldoende zonlicht.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Nee, de "Petunia Sanguna Electric Burgundy" is geen geluidsdempende plant. Het is een tuinplant die voornamelijk bekend staat om zijn prachtige paarse bloemen en langdurige bloei. Het kan echter wel zorgen voor een rustgevende en ontspannende sfeer in de tuin.

 • Deze plant hoeft niet te worden gesnoeid, tenzij om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Snoei eventuele lange scheuten om een compactere en gezondere groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  Tuinplanten hebben het beste groeisucces in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond voedingsrijk is en voldoende water kan vasthouden. Het regelmatig bemesten van de planten kan ook helpen bij een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Petunia Sanguna Electric Burgundy gedijen het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat is. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en eventueel bij te mesten om de groei en bloei van de plant te stimuleren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en voldoende licht ontvangt. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, omdat ze goed zijn aangepast aan ons klimaat. Voor extra bescherming tegen strenge vorst kunnen tuinplanten worden afgedekt met een laag mulch of bladeren. Het is belangrijk om de planten niet teveel te beschermen, omdat ze anders zwakker kunnen worden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig en moet worden geplant in goed doorlatende grond. Knip regelmatig uitgebloeide bloemen af om de groei te bevorderen. Deze plant heeft geen specifieke zorg nodig.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten in het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot in de zomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulch is een laagje organisch materiaal dat op de grond rondom de plant wordt aangebracht. Het helpt de bodem vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en voedingsstoffen vast te houden. Het kan bestaan uit materiaal zoals stro, boomschors, compost of bladeren.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een lichtzure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de plant gezond te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op sporen van plagen zoals bladluizen, spintmijten of witte vlieg. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen kunnen helpen bij het controleren van plagen. Daarnaast kan het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  De Petunia Sanguna Electric Burgundy is een opvallende en kleurrijke plant met diep paarse bloemen. De bloemen hebben een elektrische tint, waardoor ze er levendig en helder uitzien. De plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor hangmanden, borders en bloembakken. De Petunia Sanguna Electric Burgundy bloeit langdurig en trekt vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige locaties met regelmatig water geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.