Petunia Sanguna Orchid Vein

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Sanguna Orchid Vein is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met een unieke orchidee-achtige tekening op de bloemblaadjes. De bloemen hebben een opvallende paarse kleur met lichte aderen die een elegant en verfijnd uiterlijk geven. Deze plant is ideaal voor het toevoegen van kleur aan tuinen, borders en hangmanden. De Petunia Sanguna Orchid Vein gedijt goed in de zon en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Deze plant is een populaire keuze voor tuiniers vanwege zijn prachtige bloemen en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Sanguna Orchid Vein is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die meestal groeit in de lente en zomer. In de winter zal de plant verwelken en sterven.

  Deze plant is niet winterhard en dient binnenshuis te worden beschermd tegen koude temperaturen. Het is aanbevolen om de plant binnen te zetten of op een beschermde plek te plaatsen tijdens koude wintermaanden. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen en in goede conditie te houden om de kans op overleving te vergroten.

  Ja, de Petunia Sanguna Orchid Vein is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang je de plant regelmatig water geeft en hem af en toe wat plantenvoeding geeft, zal hij goed gedijen in je tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten zodat ze kunnen ademen en genoeg zonlicht kunnen krijgen. Het is aan te raden om regelmatig de groei van de planten te controleren en ze indien nodig te verpotten naar een grotere pot.

  De Petunia Sanguna Orchid Vein groeit het beste in de volle zon. Het is aan te raden om de plant minstens 6 uur zonlicht per dag te geven voor optimale groei. In de schaduw kan de groei van de plant verminderen en de bloei beïnvloeden.

  De Petunia Sanguna Orchid Vein heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door ongeveer 1-2 keer per week water te geven. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die een biodiverse omgeving willen creëren.

  Tuinplanten in het algemeen dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken en voedsel te bieden voor vogels. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te vergroten. Houd rekening met de behoeften van verschillende dieren en planten bij het kiezen van planten voor de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode kan wel 4 tot 5 maanden duren.

  Ja, de Petunia Sanguna Orchid Vein kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer hij in de volle zon staat. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen.

  Nee, petunia's zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van de plant te consumeren, aangezien het giftig kan zijn. Het is het beste om alleen planten te eten die specifiek voor consumptie bedoeld zijn.

  Ja, tuinplanten kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast door geluidstrillingen te absorberen en te reflecteren. Het is echter belangrijk om te weten dat planten geen volledige geluidsdemping kunnen bieden zoals bijvoorbeeld geluidsisolatie. Het effect van geluidsdemping door planten hangt af van verschillende factoren, zoals de dichtheid van de bladeren en de afstand tot de geluidsbron.

 • Petunia Sanguna Orchid Vein kan regelmatig worden gesnoeid om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar en zomer voor het beste resultaat.

  Geef regelmatig water aan de petunia, vooral tijdens droge periodes. Zorg dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Het is belangrijk om water te geven bij de wortels en niet op de bladeren.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig met een lichte structuur. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en regelmatig wordt bemest. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  De Bodemkwaliteit voor tuinplanten is cruciaal voor een gezonde groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende en vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte of te droge grond om wortelrot te voorkomen.

  De Petunia Sanguna Orchid Vein gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct fel zonlicht. Kies een locatie waar de plant beschermd is tegen harde wind.

  Om de plant te beschermen in de winter, is het aan te raden om deze te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Daarnaast kan een beschermende tuinvliesdoek ook helpen tegen vorstschade. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om schimmel te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven en een goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Bemest de plant regelmatig voor optimale bloei.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig bemest wordt om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus gebruik de meststof met mate.

  Mulch is een laag organisch materiaal die je rondom de plant kunt leggen. Het beschermt de wortels tegen strenge weersomstandigheden en helpt vocht vast te houden. Het kan ook onkruid onderdrukken en de bodem verbeteren.

  De Tuinplanten vereisen een bodem met een licht zure tot neutrale pH, idealiter tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met compost of meststoffen. Een optimale pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals de Petunia Sanguna Orchid Vein, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of brandnetelgier. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op plagen en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Het verwijderen van dode plantenresten en het schoonhouden van de omgeving rondom de plant kan ook helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Petunia Sanguna Orchid Vein is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met een unieke orchidee-achtige tekening op de bloemblaadjes. De bloemen hebben een opvallende paarse kleur met lichte aderen die een elegant en verfijnd uiterlijk geven. Deze plant is ideaal voor het toevoegen van kleur aan tuinen, borders en hangmanden. De Petunia Sanguna Orchid Vein gedijt goed in de zon en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Deze plant is een populaire keuze voor tuiniers vanwege zijn prachtige bloemen en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.