Verbena Magelana Burgundy

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Magelana Burgundy is een prachtige vaste plant met diep paarse bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De plant heeft een compacte groeiwijze en trekt vlinders en bijen aan. De bladeren van de Verbena Magelana Burgundy zijn groen en geurig, waardoor ze ook gebruikt kunnen worden in potpourri of om thee van te zetten. Deze plant gedijt goed in de zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Een mooie toevoeging aan elke tuin of bloembed.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een vaste plant die jaarlijks terugkomt in de tuin. Je kunt in het voorjaar nieuwe bladeren en bloemen verwachten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is daarom aan te raden om de plant tijdens vorstperiodes te beschermen. De plant kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplaatst worden.

  Ja, Verbena Magelana Burgundy is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in zonlicht. Regelmatig water geven en snoeien bevordert de bloei.

  De Verbena Magelana Burgundy heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om te groeien. Het is ook belangrijk om voldoende afstand tot andere planten te houden zodat de Verbena Magelana Burgundy voldoende licht en lucht krijgt. Zorg er daarnaast voor dat de grond goed gedraineerd is.

  De Verbena Magelana Burgundy groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 4 tot 6 uur direct zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. Te veel schaduw kan de bloei verminderen.

  De plant heeft gemiddeld eens in de week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is zowel vlinder- als bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die veel insecten aantrekken. Het is een ideale keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, de plant trekt bijen en vlinders aan en zorgt zo voor biodiversiteit in de tuin. Het bloeit rijkelijk en kan een goede bron van voedsel zijn voor verschillende insecten. Het is dus zeker een aanwinst voor de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de plant Verbena Magelana Burgundy is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk in de tuin wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren.

  Ja, dat klopt. De plant heeft een geluidsdempende werking door middel van bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om geluiden in de tuin te verminderen.

 • Het is belangrijk om de plant jaarlijks te snoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of oude stengels en knip de plant terug tot ongeveer 10-15 cm boven de grond. Snoei na de bloei om nieuwe groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is en vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant heeft lichtvochtige potgrond nodig. Het is belangrijk dat de potgrond goed doorlatend is. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Een goede bodemkwaliteit voor Tuinplanten is belangrijk. Zorg voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Het is aan te raden om de grond regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Ideaal voor in borders of bloembakken.

  De Tuinplanten die gevoelig zijn voor vorst kunnen baat hebben bij winterbescherming. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met stro of jute, of door hem te verplaatsen naar een beschutte locatie. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven tijdens de wintermaanden om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei verwelkte bloemen regelmatig af om nieuwe bloemgroei te bevorderen. Geef de plant om de paar weken wat plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een universele meststof voor tuinplanten. Dit kan in het voorjaar en de zomer om de groei en bloei te bevorderen. Houd hierbij altijd de dosering op de verpakking aan.

  Mulch wordt aanbevolen voor tuinplanten om de grond vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de wortels te beschermen tegen kou. Het kan bestaan uit compost, boomschors of bladeren en wordt bij voorkeur in het voorjaar aangebracht. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels of stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De Tuinplanten categorie vereisen doorgaans een lichtzure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0 voor optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.juiste zuurgraad van de bodem helpt de plant om voedingsstoffen efficiënt op te nemen en gezond te blijven.

  Je kunt last hebben van ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en witte vlieg bij deze tuinplant. Een natuurlijke manier om ze te bestrijden is door roofmijten, lieveheersbeestjes of neemolie te gebruiken. Ook regelmatig inspecteren op symptomen van ongedierte kan helpen bij het voorkomen van een plaag.

 • Omschrijving

  Verbena Magelana Burgundy is een prachtige vaste plant met diep paarse bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De plant heeft een compacte groeiwijze en trekt vlinders en bijen aan. De bladeren van de Verbena Magelana Burgundy zijn groen en geurig, waardoor ze ook gebruikt kunnen worden in potpourri of om thee van te zetten. Deze plant gedijt goed in de zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Een mooie toevoeging aan elke tuin of bloembed.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.