Verbena Magelana Dark Blue

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Magelana Dark Blue is een vaste plant die bekend staat om zijn prachtige donkerblauwe bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot 50 cm hoog worden. Het blad is langwerpig en groen van kleur. Verbena Magelana Dark Blue bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor in borders, potten of hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal tijdens de winter zijn blad verliezen. Het is een tuinplant die in het voorjaar weer zal gaan groeien en bloeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen de vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in ons klimaat.

  Ja, Verbena Magelana Dark Blue is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Deze tuinplant gedijt goed in de meeste omstandigheden en bloeit rijkelijk met de juiste zorg. Het is een sterke en langbloeiende plant die weinig problemen ondervindt.

  De plant heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Verbena Magelana Dark Blue groeien het beste in de volle zon of met lichte schaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld twee tot drie keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. Het is belangrijk om te voelen of de grond vochtig is voordat je weer water geeft.

  Ja, de plant heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken vanwege hun nectar en kleurrijke uiterlijk. Het is een ideale keuze voor tuiniers die willen genieten van een levendige en biodiverse tuin.

  Ja, deze plant trekt hommels, vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgen de bloemen voor voedsel voor verschillende insectensoorten. Het is een aanwinst voor de natuur in je tuin.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel drie maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is. De plant zal goed gedijen in de volle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant en wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluid te dempen dankzij zijn dichte bladeren en stengels. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige omgeving te creëren in uw tuin.

 • Tuinplanten zoals de Verbena Magelana Dark Blue kunnen het beste regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te bevorderen. Verwijder uitgebloeide bloemen en snoei terugsnoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond in het voorjaar. Het is belangrijk om de plant niet te rigoureus te snoeien, omdat dit de bloei kan belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel voeding speciaal voor tuinplanten om de groei te bevorderen.

  De Tuinplanten zoals Verbena Magelana Dark Blue gedijen het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is, maar ook niet te droog. Het toevoegen van compost kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Vermijd te natte of te schaduwrijke plekken voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Verbena Magelana Dark Blue hebben in de winter bescherming nodig tegen vorst. Je kunt de plant beschermen door mulch rond de wortels aan te brengen en de plant te bedekken met bijvoorbeeld vliesdoek of dennentakken. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt, maar niet te veel om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar de grond dient goed te draineren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant een keer per maand voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting met een universele meststof voor bloeiende planten. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen voor een gezonde groei en bloei. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met een laag organisch materiaal, zoals compost of boomschors, om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Het mulchmateriaal kan jaarlijks worden vernieuwd om de plant gezond en bloeiend te houden.notif_beantwortet

  De zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten varieert van neutraal tot licht zuur. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde te handhaven voor een gezonde groei van de plant. Een pH-test kan helpen bepalen of de bodem geschikt is voor het kweken van Tuinplanten.

  Om ongedierte bij deze plant te bestrijden, kunt u gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en zeep of met neemolie. Daarnaast kunnen roofdieren zoals lieveheersbeestjes ingezet worden om bijvoorbeeld bladluizen te bestrijden. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook aan te raden.

 • Omschrijving

  Verbena Magelana Dark Blue is een vaste plant die bekend staat om zijn prachtige donkerblauwe bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot 50 cm hoog worden. Het blad is langwerpig en groen van kleur. Verbena Magelana Dark Blue bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor in borders, potten of hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.