Verbena Magelana Midnight Purple

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Magelana Midnight Purple is een prachtige en opvallende plant met donkerpaarse bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. Het blad van deze plant is groen en heeft een licht fruitige geur. Deze plant trekt vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. De Verbena Magelana Midnight Purple is ideaal voor het toevoegen van kleur en interesse aan bloembedden en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Verbena Magelana Midnight Purple is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de winter meestal afsterft en in het voorjaar weer opnieuw uitloopt. Het is dus geen wintergroene plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om beschermende maatregelen te nemen tijdens koudere periodes. Deze plant kan dus over het algemeen goed overleven in milde winterse omstandigheden.

  Ja, de Verbena Magelana Midnight Purple is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water nodig en bloeit langdurig. Zorg voor voldoende zonlicht en af en toe bemesting voor het beste resultaat.

  Deze plant heeft ongeveer 30 tot 40 cm ruimte nodig om te groeien en zich volledig te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende licht en lucht te geven, en te zorgen voor goede drainage in de grond. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Verbena Magelana Midnight Purple groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei iets minder snel verlopen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor een optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grootte van de pot waarin hij wordt gekweekt. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. In de zomer kan het zijn dat de plant vaker water nodig heeft dan in de winter.

  Ja, de plant is vlinder en bijenlokkend vanwege de kleurrijke bloemen en de zoete geur die deze insecten aantrekt. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de bijdrage aan het aantrekken van bestuivers.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt die kunnen helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het kan ook dienen als schuilplaats en voedselbron voor verschillende dieren in de omgeving. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan bijdragen aan het verhogen van de biodiversiteit.

  De plant bloeit van juni tot oktober en de bloeiperiode kan wel tot 5 maanden duren.

  Ja, de Verbena Magelana Midnight Purple kan goed tegen de volle zon. Het is een zonneminnaar en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt.

  De plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant. Het consumeren ervan wordt niet aanbevolen vanwege mogelijke giftigheid. Het is belangrijk om geen delen van de plant in te nemen.

  Ja, de plant heeft een beperkte geluidsdempende werking dankzij het blad en de bloemen die geluidstrillingen kunnen absorberen. Echter, het effect is minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

 • De Tuinplanten kunnen het beste in het voorjaar gesnoeid worden, net boven de grond. Verwijder dode of beschadigde takken om de groei te stimuleren. Regelmatig snoeien bevordert een gezonde groei en bloei van de plant.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te droog of te nat is.

  De Verbena Magelana Midnight Purple gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel wat meststof speciaal voor tuinplanten om de groei te bevorderen.

  De Tuinplantenplant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg voor een pH-waarde tussen 6 en 7 en vermijd te natte of te droge grond. Het toevoegen van organische meststof kan de bodemvruchtbaarheid verbeteren.

  Deze plant staat graag op een zonnige plek in de tuin, waar hij minimaal 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd plekken met veel wind. De plant gedijt goed in borders, potten of hangmanden.

  Tuinplanten hebben vaak winterbescherming nodig om te overleven in koude temperaturen. Bescherm de plant tegen vorst door hem af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Zorg ervoor dat de wortels ook beschermd zijn tegen de kou.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. Een lichte bemesting in het voorjaar kan de groei en bloei van de plant stimuleren.

  Voor Tuinplanten zoals Verbena Magelana Midnight Purple is het aan te raden om jaarlijks in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen aan de grond. Een meststof met een hoger fosforgehalte kan helpen bij het bevorderen van bloemgroei. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven.

  Mulchen is gunstig voor deze tuinplanten, omdat het helpt bij het behoud van vocht en het onderdrukken van onkruid. Het creëert ook een isolerende laag die de wortels beschermt tegen extreme temperaturen. Mulch kan worden aangebracht in het voorjaar en de herfst voor optimale resultaten.

  De Tuinplanten, zoals Verbena Magelana Midnight Purple, hebben graag een neutrale tot licht zure bodem. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld tuinturf. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei van deze plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals Verbena Magelana Midnight Purple, kunt u gebruik maken van natuurlijke oplossingen zoals neemolie of knoflookspray. Ook regelmatig inspecteren en verwijderen van aangetaste bladeren kan helpen om ongedierte onder controle te houden. Als de plaag te groot wordt, kunt u overwegen om professionele bestrijdingsmiddelen te gebruiken, maar altijd met zorg en volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Verbena Magelana Midnight Purple is een prachtige en opvallende plant met donkerpaarse bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. Het blad van deze plant is groen en heeft een licht fruitige geur. Deze plant trekt vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. De Verbena Magelana Midnight Purple is ideaal voor het toevoegen van kleur en interesse aan bloembedden en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.