Curcuma Siam Samba

Curcuma

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Curcuma Siam Samba er en eksotisk plante med iøjnefaldende blomster i forskellige nuancer af pink og lilla, der ligner fakler. Planten har store grønne blade, der giver et tropisk udseende og kan dyrkes både indendørs og udendørs. Det er en dekorativ plante, der trives godt i varme og fugtige miljøer og kan blive op til 70 cm høj. Curcuma Siam Samba kaldes også den thailandske Siam tulipan og blomstrer fra foråret til efteråret. Planten kræver regelmæssig vanding og en lys placering for at vokse og blomstre optimalt.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Curcuma Siam Samba planten er lette at vedligeholde. De kræver regelmæssig vanding og en lys placering. Det er også vigtigt at gøde planten lejlighedsvis.

  Ja, Curcuma Siam Samba har brug for masser af lys for at kunne vokse godt. Sæt planten helst et sted med masser af indirekte sollys. Planten foretrækker ikke at stå i direkte sol.

  Planten har brug for vand ca. 1-2 gange om ugen, afhængigt af størrelsen af potten og placeringen. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jorden, før du giver vand.

  Curcuma Siam Samba trives i lyst, men kan brænde hvis den står for længe i direkte sollys. Det er bedre at placere planten et sted med indirekte sollys. For meget sollys kan beskadige bladene.

  Ja, Curcuma Siam Samba elsker varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kulde for at fremme væksten. Sørg for, at planten står et varmt og lyst sted for optimal vækst.

  Denne plante blomstrer i sommermånederne, fra juni til august. Blomstringen kan vare ca. 6 til 8 uger.

  Ja, planten er luftrensende og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i et rum. Det har evnen til at absorbere giftige stoffer fra luften og omsætte dem til ilt. Dette gør det til et godt valg for indendørs planter.

  Ja, denne plante trives bedst et sted, hvor temperaturen ligger mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for kold gennemtræk. Placér planten et varmt og lyst sted i huset.

 • Det er vigtigt at fjerne visnede blomster og blade regelmæssigt for at få planten til at se velplejet ud. Hvis planten bliver for stor eller vokser ud af proportioner, kan du forsigtigt beskære stilkene for en mere kompakt vækst. Blomstrende planter kan beskæres tilbage efter blomstringen for at stimulere væksten af nye blomster.

  Curcuma Siam Samba planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden bliver for gennemblødt. Lad det øverste lag af jorden tørre mellem vandingerne. Giv planten helst lunkent vand ved stuetemperatur.

  Curcuma Siam Samba har brug for næringsrig pottemuld. Vælg en blanding, der holder på fugtigheden godt, men stadig dræner godt. Omplant planten om nødvendigt hvert 2-3 år for optimal vækst.

  Curcuma Siam Samba trives bedst i en veldrænet og frugtbar pottemuld. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. En pottemuld specielt til stueplanter er velegnet til denne plante.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Placer planten et lyst sted, men ikke i direkte sollys. At give planten lidt gødning engang imellem vil fremme vækst og blomstring.

  Bladene på denne plante kan holdes støvfrie ved lejlighedsvis forsigtigt at tørre dem af med en fugtig klud. Hvis planten bliver syg, er det bedst at fjerne de berørte dele for at forhindre yderligere spredning. Det er vigtigt at inspicere planten regelmæssigt for skadedyr og bekæmpe dem ved behov.

  Curcuma Siam Samba har brug for masser af lys, men undgå direkte sollys. Placer planten et sted med klart, indirekte lys for optimal vækst. Sørg for mindst 6 timers lys om dagen.

  Den optimale temperatur for denne plante ligger mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og ekstreme temperaturer. Temperaturer under 10 grader Celsius kan være skadelige for planten.

  Hold luftfugtigheden omkring planten mellem 60% og 80%. Hvis luften er for tør, kan det føre til brune bladkanter og andre problemer. Brug eventuelt en luftfugter eller sæt en skål med vand ved siden af planten.

  Den optimale surhedsgrad for jorden, hvor denne plante vokser, er mellem 5,5 og 6,5 på pH-skalaen. En let sur til neutral jord er mest velegnet til denne stueplante. For sure eller for basiske jordarter kan hæmme plantens vækst og sundhed.

  Indendørs planter har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde. Brug en afbalanceret gødning med et højere kaliumindhold for smuk blomstring og sunde blade. Gød planten cirka en gang hver 2-4 uge, følg instruktionerne på emballagen.

 • Beskrivelse

  Curcuma Siam Samba er en eksotisk plante med iøjnefaldende blomster i forskellige nuancer af pink og lilla, der ligner fakler. Planten har store grønne blade, der giver et tropisk udseende og kan dyrkes både indendørs og udendørs. Det er en dekorativ plante, der trives godt i varme og fugtige miljøer og kan blive op til 70 cm høj. Curcuma Siam Samba kaldes også den thailandske Siam tulipan og blomstrer fra foråret til efteråret. Planten kræver regelmæssig vanding og en lys placering for at vokse og blomstre optimalt.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.