Anthurium (Andreanum Grp) Secret Love

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) Secret Love is een prachtige kamerplant met glanzende donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen. De bloemen hebben een hartvormige vorm en een diepe roze kleur die doet denken aan liefde en passie. Deze plant staat bekend om zijn elegantie en kan een vleugje luxe toevoegen aan elke ruimte. Anthuriums zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben regelmatig water en lichte, indirecte zon nodig. De Secret Love variant voegt een romantische sfeer toe aan elke kamer en is perfect als cadeau voor een geliefde.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Secret Love is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven. Daarnaast is het goed om de bladeren af en toe af te nemen met een vochtige doek.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Secret Love heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een standplaats met indirect licht is ideaal voor deze kamerplant.

  De Anthurium heeft 1-2 keer per week water nodig. Wacht met water geven als de grond nog vochtig is. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt maar ook niet te nat wordt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem uit de felle zon te houden. Hij doet het het beste op een plek met helder, maar indirect licht. Het is belangrijk om hem te beschermen tegen te veel zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Ja, de Anthurium Secret Love houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Zorg voor een constante temperatuur en vermijd grote temperatuurschommelingen.

  De "Anthurium (Andreanum Grp) Secret Love" bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, Anthuriums staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht filteren. Deze planten kunnen een positieve bijdrage leveren aan de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een ideale groeiomgeving voor de plant. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen.

 • Het is belangrijk om dode of beschadigde bladeren regelmatig te verwijderen met een scherpe schaar. Snoei eventuele uitstekende bladeren voor een mooiere uitstraling. Probeer de plant niet te veel te snoeien om de groei niet te belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen elke gietbeurt. Geef deze kamerplant ongeveer één keer per week water, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Secret Love heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant regelmatig te verpotten in verse potgrond om de groei te bevorderen.

  De Anthurium staat het liefst in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichte en luchtige bodem is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens per maand tijdens de lente en zomer.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van de plant, kun je een vochtige doek of spons gebruiken. Gebruik lauw water en veeg voorzichtig over de bladeren om ze schoon te maken. Let erop dat je de plant niet te vaak schoonmaakt om beschadiging te voorkomen.

  De Anthurium Secret Love heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte plek met indirect zonlicht voor de beste groei. Zorg dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  Deze plant gedijt het best bij een constante binnentemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant wordt beschermd tegen tocht en extreme temperaturen. Een te lage temperatuur kan leiden tot bladverlies en een verminderde bloei.

  De Anthurium plant gedijt het beste in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom belangrijk om de plant regelmatig te besproeien of in de buurt van een luchtbevochtiger te plaatsen. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-80% wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De ideale zuurgraad voor kamerplanten zoals deze is tussen de 5.5 en 6.5 pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Voor deze plant is het aan te raden om eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen vloeibare kamerplantenmest te geven. Gebruik hierbij de helft van de aanbevolen dosering om wortelverbranding te voorkomen. Stop met bemesten in de wintermaanden wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) Secret Love is een prachtige kamerplant met glanzende donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen. De bloemen hebben een hartvormige vorm en een diepe roze kleur die doet denken aan liefde en passie. Deze plant staat bekend om zijn elegantie en kan een vleugje luxe toevoegen aan elke ruimte. Anthuriums zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben regelmatig water en lichte, indirecte zon nodig. De Secret Love variant voegt een romantische sfeer toe aan elke kamer en is perfect als cadeau voor een geliefde.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.