Cyclamen persicum kleinbloemig 'Metis Victoria'

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den lilleblomstrede Cyclamen persicum 'Metis Victoria' er en kompakt og lilleblomstret variant med smukke blomster i forskellige nuancer af lyserød og hvid. Blomsterne har en karakteristisk form og er omgivet af mørkegrønt løv med sølvfarvet mønster. Denne plante blomstrer fra efteråret til foråret og trives godt i et køligt og lyst miljø. Det er en populær stueplante, der kræver lidt speciel pleje, som regelmæssig vanding og gødning. 'Metis Victoria' er et stilfuldt og dekorativt tilføjelse til enhver indretning.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Cyclamen persicum small-flowered 'Metis Victoria' er let at vedligeholde. Denne plante har brug for lidt vand og trives godt på et køligt sted med indirekte sollys. Regelmæssig let gødning er tilstrækkelig for en sund vækst.

  Ja, Cyclamen persicum småblomstret 'Metis Victoria' har brug for masser af lys for at vokse og blomstre ordentligt. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Planten foretrækker at stå et sted med klart, indirekte sollys.

  Cyclamen persicum småblomstret 'Metis Victoria' har brug for regelmæssig vanding, men sørg for at jorden ikke bliver for våd. Det anbefales at holde jorden let fugtig ved at vande den gennemsnitligt 1-2 gange om ugen. Tag hensyn til omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden, når du bestemmer plantens vandbehov.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og trives bedst et sted, hvor lyset er filtreret. For meget sol kan brænde bladene og påvirke blomstringen. Hold planten et sted med klart, indirekte lys.

  Ja, Cyclamen persicum lilleblomstret 'Metis Victoria' foretrækker varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18-24 grader Celsius. Placer planten derfor på et varmt og lyst sted i huset for at få den til at vokse godt. Det er også vigtigt at undgå træk og temperatursvingninger for denne stueplante.

  Cyclamen persicum lilleblomstret 'Metis Victoria' blomstrer normalt fra slutningen af ​​efteråret til tidlig forår. Blomstringsperioden kan vare i gennemsnit 6-8 uger.

  Ja, cyclamen har en luftrensende virkning og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. De kan filtrere giftige stoffer ud af luften og dermed skabe et sundere miljø at bo i. Det er dog altid godt at sørge for tilstrækkelig ventilation i hjemmet.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette skaber de ideelle vækstbetingelser og blomstring for planten. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for ekstreme temperaturændringer.

 • Du kan klippe bladene af planten, når de bliver gule. Fjern også regelmæssigt døde blomster for at holde planten sund. Beskær stilkene fra planten lige over jorden efter blomstringsperioden for at fremme væksten af nye skud.

  Vand planten moderat, sørg for at jorden tørrer ud mellem vandinger. Undgå at lade planten stå i vand for at forhindre rodrot. Vand planten helst med stuetemperatur vand og undgå våde blade.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld, der skal holdes let fugtig. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, da dette kan forårsage rodødelæggelse. Brug helst en potte med drænhuller for at lede overskydende vand væk.

  Denne plante kræver en veldrænet og fugtig jord. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale og har en neutral surhedsgrad. Undgå steder med stillestående vand for at undgå rodrot.

  Cyclamen persicum lilleblomstret 'Metis Victoria' kræver lidt vedligeholdelse. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, og undgå vand på bladene. Giv planten regelmæssigt lys, men undgå direkte sollys.

  For at rengøre planten kan du forsigtigt tørre støvet af med en blød klud eller børste. Undgå at bruge vand på bladene, da det kan forårsage skade. Regelmæssig rengøring hjælper med at holde planten sund og fremmer væksten.

  Denne plante har brug for en lys placering, men undgå direkte sollys. Placer planten f.eks. i nærheden af et vindue mod øst eller vest for tilstrækkelig lys. For lidt lys kan resultere i dårlig vækst og blomstring.

  Den optimale temperatur for Cyclamen persicum småblomstrende 'Metis Victoria' er mellem 13-18°C. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstrem kulde eller varme, da dette kan hæmme væksten. Placer planten et sted med en konstant temperatur og undgå træk.

  Den ideelle luftfugtighed for stueplanter er mellem 40% og 60%. Sørg for god luftcirkulation og undgå tør luft ved fx at bruge en luftbefugter. For meget luftfugtighed kan føre til skimmelsvækst, så sørg for en god balance.

  Cyclamenplanter trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere surhedsgraden og om nødvendigt justere den med egnede jordforbedringsmidler. En for sur eller for basisk jord kan have en negativ indvirkning på plantens vækst og blomstring.

  Cyclamen persicum småblomstrede 'Metis Victoria' har brug for få næringsstoffer. Det anbefales at give flydende gødning en gang hver 4-6 uge under vækstperioden. Brug en gødning specielt til blomstrende planter.

 • Beskrivelse

  Den lilleblomstrede Cyclamen persicum 'Metis Victoria' er en kompakt og lilleblomstret variant med smukke blomster i forskellige nuancer af lyserød og hvid. Blomsterne har en karakteristisk form og er omgivet af mørkegrønt løv med sølvfarvet mønster. Denne plante blomstrer fra efteråret til foråret og trives godt i et køligt og lyst miljø. Det er en populær stueplante, der kræver lidt speciel pleje, som regelmæssig vanding og gødning. 'Metis Victoria' er et stilfuldt og dekorativt tilføjelse til enhver indretning.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.