Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Victoria Fuchsia

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Victoria Fuchsia is een prachtige plant met elegante, kleine bloemen in een diepe fuchsia kleur. De bloemen hebben een opvallend patroon van donkere aderen die contrasteren met de heldere bloemblaadjes. Deze plant heeft een compacte groei en produceert overvloedig bloemen gedurende de wintermaanden. De bladeren zijn hartvormig en hebben een donkergroene kleur die mooi contrasteert met de opvallende bloemen. De Cyclamen persicum Metis Victoria Fuchsia is een blikvanger in elke kamer of tuin en brengt kleur en vreugde tijdens de koudere maanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig, maar moet niet te veel water krijgen. Zorg voor een lichte standplaats en vermijd tocht.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Victoria Fuchsia heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met helder indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Deze plant heeft matig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week in de lente en zomer en minder frequent in de herfst en winter. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door opdroogt om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter helder, indirect licht. Plaats de plant daarom op een plek waar hij wat beschutting heeft tegen de felle zon. Te veel zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, de plant houdt van warmte en groeit het beste op een plek met een constante temperatuur tussen de 18 en 21 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in de tocht staat en op een zonnige plek staat waar het niet te warm wordt. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat hij te nat staat.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden september tot en met april, afhankelijk van de bloeiperiode. De bloei kan enkele weken tot zelfs enkele maanden duren.

  Ja, kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend en kunnen helpen de kwaliteit van de lucht in huis te verbeteren. Het is belangrijk om regelmatig te luchten en de plant goed te verzorgen voor optimale luchtzuiverende werking.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of direct zonlicht.

 • Het snoeien van kamerplanten zoals Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Victoria Fuchsia kan helpen bij het verwijderen van dode of beschadigde bladeren en het vormgeven van de plant. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om infecties te voorkomen. Snoei niet te veel tegelijk, zodat de plant voldoende energie heeft om te herstellen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te vochtig wordt. Geef water aan de rand van de pot en voorkom dat er water op de bladeren terechtkomt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Victoria Fuchsia gedijt het beste in potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten is ideaal voor deze plant.

  Deze plant houdt van een goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale zuurgraad heeft. Vermijd te natte of te droge grond, omdat dit de gezondheid van de plant kan schaden.

  De Cyclamen heeft wekelijks water nodig en houdt van een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Geef tijdens de groeiperiode om de twee weken plantenvoeding voor een extra boost.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Eventuele dode bloemen kunnen worden verwijderd om de groei van nieuwe bloemen te bevorderen. Het is belangrijk om de plant af en toe om te draaien zodat deze gelijkmatig kan groeien.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Victoria Fuchsia heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende daglicht krijgt, zoals bij een raam op het oosten of het westen. Te weinig licht kan zorgen voor een slechte groei en bloei.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme warmte. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  De plant vereist een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de wintermaanden.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de zuurgraad aan te passen met bijvoorbeeld meststoffen. Kamerplanten zoals deze cyclaam gedijen het best in een goed doorlatende potgrond.

  Voor een goede groei en bloei is het belangrijk om de Cyclamen regelmatig te bemesten. Gebruik een meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Victoria Fuchsia is een prachtige plant met elegante, kleine bloemen in een diepe fuchsia kleur. De bloemen hebben een opvallend patroon van donkere aderen die contrasteren met de heldere bloemblaadjes. Deze plant heeft een compacte groei en produceert overvloedig bloemen gedurende de wintermaanden. De bladeren zijn hartvormig en hebben een donkergroene kleur die mooi contrasteert met de opvallende bloemen. De Cyclamen persicum Metis Victoria Fuchsia is een blikvanger in elke kamer of tuin en brengt kleur en vreugde tijdens de koudere maanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.