Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Victoria Zalmrose

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum Metis Victoria Zalmrose is een kleine bloeiende plant met prachtige zalmroze bloemen. De bloemen hebben een compact formaat en staan op lange, dunne stelen. Deze plant heeft een decoratief groen blad dat mooi contrasteert met de kleurrijke bloemen. De Metis Victoria Zalmrose is een populaire keuze voor binnenhuisdecoratie vanwege de mooie bloei en het compacte formaat. Deze plant gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatig water geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Victoria Zalmrose is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte plaats, maar verder heeft het weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke en duurzame plant.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Victoria Zalmrose heeft veel licht nodig om goed te gedijen en zal het beste groeien op een plek met veel indirect zonlicht. Zet de plant bij voorkeur voor een raam op het oosten of westen voor voldoende licht. Het vermijden van direct zonlicht zal de plant beschermen tegen verbranding van de bladeren.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Victoria Zalmrose heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat de plant niet te nat staat. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig de bladeren te besproeien voor een optimale luchtvochtigheid.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel wat licht. Plaats de plant daarom het beste op een plek met indirect zonlicht. Te veel zon kan de blaadjes verbranden.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Victoria Zalmrose houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante binnentemperatuur tussen 15-21°C. Plaats de plant dus op een plek waar het niet te koud is.

  Deze plant bloeit meestal in de herfst en wintermaanden, van oktober tot maart. De bloeiperiode kan tot wel 12 weken duren.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Victoria Zalmrose is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Deze plant helpt schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht te verwijderen. Het regelmatig onderhouden van de plant zorgt voor optimale luchtzuiveringseffecten.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Victoria Zalmrose staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van deze kamerplant. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te koude of te warme temperaturen.

 • De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Victoria Zalmrose hoeft niet te worden gesnoeid. Verwijder alleen dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Als de plant te groot wordt, kun je hem verpotten naar een grotere pot.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Victoria Zalmrose heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant water van onderaf en zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten licht vochtig blijft. In de winter kan de watergift verminderd worden.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten is ideaal voor deze plant.

  De plant gedijt het best in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Zorg ervoor dat de bodemkwaliteit voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei en bloei.

  De Cyclaam Metis Victoria Zalmrose heeft behoefte aan een lichte standplaats met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en vermijd dat er water op de bladeren komt. Geef af en toe plantenvoeding voor een goede groei en bloei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste regelmatig stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Verwijder ook dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd direct zonlicht tijdens het schoonmaken.

  Deze plant heeft veel indirect licht nodig en mag niet in direct zonlicht worden geplaatst. Zet de plant het liefst op een plek met helder, maar gefilterd licht. Te weinig licht kan leiden tot een vermindering van de bloei.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 16-20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurverschillen. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur constant is.

  Houd de luchtvochtigheid rond de plant hoog door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Voorkom echter dat de bladeren nat worden om schimmel te voorkomen. Zet de plant niet in de buurt van tocht of droge lucht.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, meestal van de lente tot de herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor bloeiende kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Let op dat overbemesting kan leiden tot schade aan de plant.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum Metis Victoria Zalmrose is een kleine bloeiende plant met prachtige zalmroze bloemen. De bloemen hebben een compact formaat en staan op lange, dunne stelen. Deze plant heeft een decoratief groen blad dat mooi contrasteert met de kleurrijke bloemen. De Metis Victoria Zalmrose is een populaire keuze voor binnenhuisdecoratie vanwege de mooie bloei en het compacte formaat. Deze plant gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatig water geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.