Rosa Parade

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa Parade is een prachtige roos met opvallende rode bloemen die in grote trossen bloeien. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien gedurende de zomermaanden. Deze compacte en goed vertakkende rozenstruik kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-80 cm. De Rosa Parade is zeer geschikt voor in de border, in een pot op het terras of als snijbloem in de vaas. Deze roos is gemakkelijk te onderhouden en vereist regelmatig water geven en bemesten voor een optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt en bemest deze af en toe. Regelmatig de dode bloemen verwijderen kan de bloeiperiode verlengen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan waar veel indirect zonlicht kan komen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden. Het is aan te raden om de plant niet in direct zonlicht te plaatsen om verbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen waterbeurten in licht vochtig blijft. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels te nat worden.

  De "Rosa Parade" houdt van een lichte standplaats, maar prefereert indirect zonlicht boven felle zonnestralen. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuring veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar ze het zonlicht indirect ontvangt.

  Ja, hij houdt van warmte en heeft een voorkeur voor een plekje in de zon of bij een raam op het zuiden. Zorg er wel voor dat de plant niet te lang blootgesteld wordt aan felle zonnestralen om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de luchtvochtigheid hoog te houden.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, de Rosa Parade is een luchtzuiverende plant. Het heeft de mogelijkheid om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en te zuiveren, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert. Het is een goede keuze voor het creëren van een gezonde leefomgeving.

  Ja, als kamerplant groei ik het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt ervoor dat ik optimaal kan groeien en bloeien zonder last te hebben van te warme of te koude omstandigheden. Het is belangrijk om mij op een plek te zetten waar ik deze ideale temperatuur kan bereiken.

 • De plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, na de laatste vorst. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de overige takken tot ongeveer de helft van hun lengte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd dat de wortels in water blijven staan, dit kan wortelrot veroorzaken. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Gebruik voor deze plant kwalitatieve potgrond die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Vermijd zware en voedingsarme grond voor een optimale groei van de plant.

  De bodemkwaliteit voor de "Rosa Parade" plant moet goed doorlatend zijn en niet te vochtig. Een lichtzure tot neutrale pH waarde is ideaal. Zorg daarnaast voor een voedzame bodem met voldoende organisch materiaal.

  De plant heeft regelmatig water en zonlicht nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Snoei regelmatig om de plant gezond en compact te houden.

  Om de plant te reinigen, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek. Sproei de bladeren af en toe met lauwwarm water om stof te verwijderen en ze fris te houden. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Rosa Parade heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur met direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur zonlicht per dag ontvangt voor optimale groei.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen of tocht. Houd de plant uit de buurt van koude tochtige plekken zoals bij ramen en deuren.

  De plant heeft een gemiddelde luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral in de winter. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De zuurgraad van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad helpt de plant om voedingsstoffen op te nemen en gezond te groeien.

  De Rosa Parade plant dient regelmatig bemest te worden tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond en bloeiend te blijven.

 • Omschrijving

  De Rosa Parade is een prachtige roos met opvallende rode bloemen die in grote trossen bloeien. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien gedurende de zomermaanden. Deze compacte en goed vertakkende rozenstruik kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-80 cm. De Rosa Parade is zeer geschikt voor in de border, in een pot op het terras of als snijbloem in de vaas. Deze roos is gemakkelijk te onderhouden en vereist regelmatig water geven en bemesten voor een optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.