Calathea 'Marion'

Calathea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calathea 'Marion' is een prachtige kamerplant met opvallende bladeren die groen en paars van kleur zijn. De bladeren hebben een uniek patroon van strepen en vlekken, wat de plant een exotische uitstraling geeft. Deze Calathea staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom ideaal voor in huis of op kantoor. De plant houdt van een warme en vochtige omgeving, dus regelmatig sproeien wordt aangeraden. Zorg ervoor dat de Calathea 'Marion' voldoende indirect licht krijgt en vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Calatheas zijn redelijk veeleisend qua verzorging en hebben regelmatig water en een vochtige omgeving nodig. Ze zijn gevoelig voor direct zonlicht en doen het het beste op een plek met indirect licht. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Calathea 'Marion' heeft indirect licht nodig, vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek met helder, maar gedempt licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige belichting.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1 keer per week. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer altijd eerst de grond voordat je opnieuw water geeft.

  Nee, je houdt niet van felle zon. Je verkiest plekken met indirect licht of halfschaduw. Te veel zonlicht kan schade aan je bladeren veroorzaken.

  Ja, de Calathea 'Marion' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur van ongeveer 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant op een warme en vochtige plek te plaatsen.

  Calathea 'Marion' bloeit niet, aangezien het een bladplant is. De plant staat bekend om zijn opvallende bladeren, niet om zijn bloemen. Het is dus voornamelijk geschikt voor liefhebbers van bladplanten.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zo de luchtkwaliteit te verbeteren in huis. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de bladeren zal de luchtzuiverende werking van de plant bevorderen.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor ideale groeiomstandigheden voor deze plant. Het is belangrijk om de temperatuur stabiel te houden om de plant gezond te houden.

 • Je kunt de bruine of vergeelde bladeren van de plant wegsnoeien met een scherpe schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat je de bladeren dicht bij de stam afsnijdt. Snoeien is voornamelijk nodig om de plant gezond en mooi te houden.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond constant vochtig blijft. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen gietbeurten door. Geef bij voorkeur lauw en kalkarm water.

  Kamerplanten zoals Calathea 'Marion' hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur een mengsel van potgrond met perliet of orchideeëngrond voor een optimale drainage. Verpot de plant om de paar jaar om de grond vers en voedzaam te houden.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals Calathea 'Marion' moet goed doorlatend en licht zuur zijn om een goede groei te stimuleren. Een mix van potgrond, schors en perliet kan helpen om de juiste balans te bereiken. Zorg ervoor dat er voldoende drainagegaten in de pot aanwezig zijn om wateroverlast te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, uit direct zonlicht. Regelmatig besproeien met lauw water om een hoge luchtvochtigheid te behouden.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Het is belangrijk om de bladeren zachtjes af te stoffen om beschadigingen te voorkomen. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen op de bladeren.

  De Calathea 'Marion' heeft helder, indirect licht nodig en moet uit direct zonlicht worden gehouden. Zet de plant op een locatie met voldoende natuurlijk licht, maar vermijd directe blootstelling aan de zon om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is het beste om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige groei en ontwikkeling.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zet de plant op een locatie waar de temperatuur stabiel blijft en vermijd tocht en temperatuurwisselingen. De plant kan niet goed tegen koude temperaturen en tocht.

  De plant heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid, dus het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de bladeren niet uitdrogen en mooi blijven. Zorg ook voor voldoende ventilatie om schimmelvorming te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Calathea 'Marion' hebben een voorkeur voor een licht zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en problemen veroorzaken voor de plant. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals Calathea's hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting. Vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Calathea 'Marion' is een prachtige kamerplant met opvallende bladeren die groen en paars van kleur zijn. De bladeren hebben een uniek patroon van strepen en vlekken, wat de plant een exotische uitstraling geeft. Deze Calathea staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom ideaal voor in huis of op kantoor. De plant houdt van een warme en vochtige omgeving, dus regelmatig sproeien wordt aangeraden. Zorg ervoor dat de Calathea 'Marion' voldoende indirect licht krijgt en vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.