Angelonia Angelmist Dark Lavender

Angelonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Angelonia Angelmist Dark Lavender is een prachtige plant met donkerpaarse bloemen die lijken op kleine orchideeën. Het heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant trekt vlinders en bijen aan en heeft weinig onderhoud nodig. Ideaal voor in bloembakken, borders of als bodembedekker. Angelonia Angelmist Dark Lavender geeft een subtiele lavendelgeur af en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Angelonia Angelmist Dark Lavender is groenblijvend. Dit betekent dat de plant het hele jaar door zijn bladeren behoudt. Het is een mooie toevoeging aan je tuin, aangezien hij zelfs in de winter groen blijft.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Ideaal is een beschutte standplaats in de volle zon.

  Ja, de Angelonia Angelmist Dark Lavender is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Zolang de plant voldoende water en zonlicht krijgt, zal hij gedijen in de tuin. Het is een sterke tuinplant die weinig problemen zal geven.

  De Tuinplant "Angelonia Angelmist Dark Lavender" heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en voldoende licht en water te ontvangen voor een optimale groei. Overmatige beperking van de ruimte kan de groei van de plant belemmeren.

  "De Angelonia Angelmist Dark Lavender gedijt het beste in de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. In de schaduw zal de plant minder bloeien en kan de groei belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige locatie te planten voor optimale groei."

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen wordt aangeraden om de planten eens per week water te geven, maar dit kan variëren afhankelijk van de omgeving en bodemtype.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Het is een goede keuze als je tuinbezoekers wilt aantrekken. Plant ze in de tuin en geniet van de mooie bezoekjes van vlinders en bijen.

  De "Angelonia Angelmist Dark Lavender" plant trekt bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan bevorderen. De plant helpt ook om de variëteit aan planten en dieren in de tuin te vergroten. Het aanplanten van deze plant kan een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze tuinplant bloeit van juni tot oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, de Angelonia Angelmist Dark Lavender kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in helder zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven wanneer deze veel zonlicht krijgt.

  Nee, de plant Angelonia Angelmist Dark Lavender is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn prachtige bloemen en geur. Consumptie kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, veel tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen door het absorberen van geluidsgolven met behulp van hun bladeren en takken. Het is echter belangrijk om te weten dat de mate van geluidsdemping afhankelijk is van factoren zoals de dichtheid en grootte van de bladeren.

 • De plant kan regelmatig worden teruggeknipt om de groei en bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar tot de gewenste vorm en grootte.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Het is ook belangrijk om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren droog zijn voordat de zon opkomt.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei.

  De Tuinplant Angelonia Angelmist Dark Lavender gedijt goed in goed doorlatende en vruchtbare grond met een neutrale pH. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren op vochtigheid en voedingsstoffen om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Het toevoegen van compost en organische meststoffen kan helpen om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, waar hij minimaal 6 uur direct zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de bodem goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is een ideale plant voor borders, rotstuinen en bloembakken.

  Je kunt deze plant beschermen tegen vorst door een laag mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voor de winter begint en de grond goed gedraineerd is. Als de temperaturen onder het vriespunt komen, kun je de plant bedekken met een ademende doek of koudeweermantel.

  De plant gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond en heeft minstens 6 uur direct zonlicht nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei te stimuleren. In het voorjaar kan de plant worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden.

  De Tuinplanten hebben gemiddeld eens per maand bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot een ongezonde groei en verminderde bloei.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Een laag van 5-7 cm is ideaal voor optimale groei. Let op dat de mulch de stelen van de plant niet bedekt om rotting te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de pH-waarden van 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, zodat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Het regelmatig testen en eventueel aanpassen van de pH-waarde kan de groei en bloei van tuinplanten bevorderen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op eventuele plaaginsecten. Daarnaast kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum gebruikt worden om ongedierte te bestrijden. Gebruik geen chemische bestrijdingsmiddelen, aangezien deze schadelijk kunnen zijn voor het milieu en andere nuttige insecten.

 • Omschrijving

  Angelonia Angelmist Dark Lavender is een prachtige plant met donkerpaarse bloemen die lijken op kleine orchideeën. Het heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant trekt vlinders en bijen aan en heeft weinig onderhoud nodig. Ideaal voor in bloembakken, borders of als bodembedekker. Angelonia Angelmist Dark Lavender geeft een subtiele lavendelgeur af en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.