Angelonia Angelmist Dark Pink

Angelonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Angelonia Angelmist Dark Pink is een compacte en bossige plant met opvallende donkerroze bloemen. Deze plant heeft een lange bloeiperiode en trekt vlinders en bijen aan met zijn geurige bloemen. Het blad van de Angelonia is smal en groen van kleur, waardoor de felroze bloemen nog meer opvallen. Deze plant doet het goed in de volle zon en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen of bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een constant groene uitstraling in de tuin.

  De plant is niet winterhard en moet worden beschermd tegen vorst. Het is aan te raden om de plant naar binnen te halen tijdens koude temperaturen. Het is gevoelig voor kou en kan niet overleven in strenge winters.

  Ja, de Angelonia Angelmist Dark Pink is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is een sterke en gezonde tuinplant die goed bestand is tegen droogte en weinig ziektes heeft. Zolang de plant regelmatig water en voeding krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen en te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten voor optimale groei en bloei. Zorg dat de plant genoeg licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  De Angelonia Angelmist Dark Pink plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de volle schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kan het bloeiproces minder succesvol zijn. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede afwatering om de groei te bevorderen.

  De Angelonia Angelmist Dark Pink heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Water de plant ongeveer 2-3 keer per week, afhankelijk van de bodemvochtigheid en weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit.

  Deze plant trekt bijen en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgen de bloemen voor voedsel voor vlinders en andere insecten. Het is dus zeker een goede keuze voor biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot september en kan gedurende de hele zomer lang bloeien.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. De plant gedijt het beste op een zonnige locatie.

  Nee, de Angelonia Angelmist Dark Pink plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn prachtige bloemen en niet voor consumptie. Het kan schadelijk zijn om deze plant te consumeren.

  Tuinplanten zijn over het algemeen niet geluidsdempend. De Angelonia Angelmist Dark Pink is voornamelijk bedoeld als decoratieve plant en heeft geen specifieke geluidsdempende eigenschappen. Het beste effect voor geluidsdemping kan worden bereikt met specifieke geluidsdempende materialen of hagen.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit kan de bloeiperiode verlengen. Snoei de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 15 cm boven de grond om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  De Angelonia Angelmist Dark Pink heeft het liefst goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond voor tuinplanten voor een optimale groei van de plant.

  De Tuinplanten vereisen een goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te drassig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organische meststoffen kan helpen bij het behouden van een goede bodemkwaliteit.

  De plant groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, omdat ze goed bestand zijn tegen koude temperaturen. Als je toch extra bescherming wilt bieden, kan je mulch rond de basis van de plant aanbrengen en de plant afdekken met bijvoorbeeld een jute zak. Zorg er wel voor dat de plant voldoende lucht krijgt en niet verstikt raakt.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het verwijderen van uitgebloeide bloemen zorgt voor een langere bloeiperiode.

  Gebruik een algemene meststof met een gebalanceerde NPK-verhouding voor tuinplanten. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen (voorjaar en zomer) om de bloei te stimuleren en de gezondheid te bevorderen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulch houdt de grond vochtig en helpt onkruid te onderdrukken. Gebruik organische mulch zoals houtsnippers of compost voor de beste resultaten. Breng een laag mulch van ongeveer 5-8 cm aan rond de plant, maar houd de mulch weg van de stam.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het aan te raden om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op tekenen van insecten. Indien nodig kunnen insecticiden of biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Het is ook belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water te geven en te zorgen voor een goede luchtstroom.

 • Omschrijving

  De Angelonia Angelmist Dark Pink is een compacte en bossige plant met opvallende donkerroze bloemen. Deze plant heeft een lange bloeiperiode en trekt vlinders en bijen aan met zijn geurige bloemen. Het blad van de Angelonia is smal en groen van kleur, waardoor de felroze bloemen nog meer opvallen. Deze plant doet het goed in de volle zon en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen of bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.