Angelonia Angelmist Dark Rose

Angelonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Angelonia Angelmist Dark Rose is een prachtige bloeiende plant met donkerroze bloemen die lijken op kleine orchideeën. Deze plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en heeft een compacte groeiwijze. Het blad is smal en langwerpig, en heeft een mooie donkergroene kleur. Angelonia Angelmist Dark Rose bloeit rijkelijk vanaf de lente tot aan de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor in borders, bloembakken of op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Angelonia Angelmist Dark Rose is een groenblijvende tuinplant. Deze plant behoudt het hele jaar door zijn groene bladeren.

  De plant is niet winterhard en moet daarom binnenshuis worden overwinterd of als eenjarige worden behandeld. Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen tegen temperaturen onder de 10°C. Het beste is om de plant in het voorjaar opnieuw te planten.

  Deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en zelfstandige tuinplant die goed gedijt in zonlicht en regelmatig water geven. Het is een goede keuze voor beginnende tuiniers die op zoek zijn naar mooie bloemen die weinig onderhoud vereisen.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 50 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de plant en andere planten in de tuin. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht voor een gezonde groei.

  De Angelonia Angelmist Dark Rose groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Voorkeur gaat uit naar voldoende licht voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de groei van de plant minder sterk zijn en bloeit hij mogelijk minder uitbundig.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Ja, de plant "Angelonia Angelmist Dark Rose" trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor het aantrekken van deze bestuivende insecten in de tuin.

  De plant trekt bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit. Daarnaast draagt de plant bij aan de diversiteit van bloemen in de tuin en kan dienen als schuilplaats voor kleine dieren. Het is dus zeker een waardevolle toevoeging voor biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit vanaf de lente tot het einde van de zomer. De bloei kan duren van mei tot en met september.

  Ja, de Angelmist Dark Rose kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats. Het is een sterke plant die goed gedijt in helder zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomermaanden.

  Nee, de plant "Angelonia Angelmist Dark Rose" is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen voedselbron voor consumptie. Het wordt aanbevolen om de plant niet te eten.

  Ja, de Angelonia Angelmist Dark Rose heeft een dicht bladerdek dat geluid kan absorberen. Dit kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in een tuin of buitenruimte. Het kan echter geen geluid volledig dempen.

 • Om ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft, is regelmatig snoeien belangrijk. Verwijder verwelkte bloemen en lange scheuten om de groei te bevorderen. Snoei in het voorjaar de plant flink terug voor een compacte vorm.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Angelonia Angelmist Dark Rose gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat wordt. Een neutrale tot licht zure bodem pH is ideaal voor deze tuinplant.

  De Angelonia Angelmist Dark Rose heeft een standplaats in de volle zon nodig. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Deze tuinplant gedijt goed in borders, perken en potten.

  De plant heeft winterbescherming nodig, aangezien hij niet winterhard is. Het is aanbevolen om de plant te bedekken met stro of bladeren om hem te beschermen tegen vorst. In strengere klimaten kan het nodig zijn om de plant naar binnen te verplaatsen tijdens de wintermaanden.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in de lente voor een compacte groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof met voldoende voedingsstoffen voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Bemest volgens de instructies op de verpakking voor de beste resultaten.

  Mulch helpt om vocht vast te houden in de grond, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Breng een laag mulch van ongeveer 5-8 cm aan rond de plant, maar houd wat afstand van de stengels om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met toevoegingen zoals compost of turf. Het behouden van de juiste zuurgraad zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Het beste middel tegen ongedierte bij deze Tuinplanten is preventie door regelmatig te controleren op insecten en ze met de hand te verwijderen. Daarnaast kan een milieuvriendelijke insectenspray worden gebruikt mocht er toch overlast ontstaan. Zorg ook voor een gezonde groei van de plant door deze op de juiste plek te planten en voldoende water en voeding te geven.

 • Omschrijving

  Angelonia Angelmist Dark Rose is een prachtige bloeiende plant met donkerroze bloemen die lijken op kleine orchideeën. Deze plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en heeft een compacte groeiwijze. Het blad is smal en langwerpig, en heeft een mooie donkergroene kleur. Angelonia Angelmist Dark Rose bloeit rijkelijk vanaf de lente tot aan de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor in borders, bloembakken of op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.