Nemesia 'Poetry Lavender Pink'

Nemesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Nemesia 'Poetry Lavender Pink' is een sierlijke en kleurrijke plant met lavendelroze bloemen en groen blad. De bloemen verspreiden een heerlijke zoete geur en bloeien van het voorjaar tot de herfst. Deze plant staat graag op een zonnige plek en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is een ideale plant voor in borders, bloembakken of hanging baskets. Regelmatig doodknippen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van de plant kan in de winter afsterven. Het is een eenjarige plant die opnieuw geplant moet worden voor het volgende groeiseizoen.

  Nemesia 'Poetry Lavender Pink' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Het is een tuinplant die goed gedijt in milde klimaten.

  Nemesia 'Poetry Lavender Pink' is gemakkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven en bemesten. Ze gedijen goed in de volle zon of halfschaduw en moeten regelmatig worden gedeadhead om de bloei te bevorderen. In de winter kunnen ze worden teruggesneden en beschermd tegen vorst.

  Nemesia 'Poetry Lavender Pink' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en voldoende licht en lucht te krijgen. Zorg er dus voor dat je voldoende ruimte vrijmaakt in je tuin of op je balkon voor deze plant.

  Nee, Nemesia 'Poetry Lavender Pink' groeit het beste in de volle zon of in halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Groeien in de schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen heeft de plant één of twee keer per week water nodig.

  Ja, Nemesia 'Poetry Lavender Pink' trekt vlinders en bijen aan vanwege de zoete geur en felgekleurde bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen die bedoeld zijn om bestuivers aan te trekken. Deze plant zal zeker bijdragen aan het vergroten van biodiversiteit in de tuin.

  Nemesia 'Poetry Lavender Pink' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bijen, vlinders en andere insecten met hun bloemen. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren in de tuin, wat de biodiversiteit kan bevorderen. Het is daarom een goede plant voor een biodiverse tuin.

  De plant bloeit van mei tot september en de bloei kan ongeveer 3-4 weken duren.

  Ja, Nemesia 'Poetry Lavender Pink' kan goed tegen de volle zon. Het is echter wel belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Deze tuinplanten bloeien het beste op een zonnige plek.

  Nee, Nemesia 'Poetry Lavender Pink' is niet eetbaar en dient niet geconsumeerd te worden. Het is bedoeld als sierplant in de tuin en bevat geen eetbare delen. Het is belangrijk om planten en bloemen alleen te eten als ze specifiek geteeld zijn voor consumptie.

  . Nee, tuinplanten zoals Nemesia 'Poetry Lavender Pink' zijn over het algemeen niet geluidsdempend. Ze zijn voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin.

 • Knip regelmatig uitgebloeide bloemen weg om de bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder dode takken en bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Tuinplanten heeft matig water nodig en moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage.

  Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en de planten kunnen groeien in vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen. Het is aanbevolen om de bodem te verbeteren met compost of organische meststoffen om de groei en bloei te stimuleren. De planten doen het het beste in een zonnige locatie met vochtige, maar goed doorlatende grond.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats en heeft minimaal zes uur zonlicht per dag nodig. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen strenge vorst, vooral als de grond bevriest. Bedek de plant met bladeren, stro of mulch om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de plant in een goed doorlatende grond staat om eventuele vorstschade te minimaliseren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zeker tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Geef de plant in het voorjaar wat mest om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een meststof met een gebalanceerde mix van voedingsstoffen, zoals stikstof, fosfor en kalium. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Het is aan te raden om een mulch laag van schors of compost rond de plant aan te brengen. Dit zal helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulchen beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de plant is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig aandacht te besteden aan ongediertebestrijding. Preventieve maatregelen zoals het regelmatig controleren van de plant op insecten en het verwijderen van aangetaste delen kunnen helpen. In geval van ernstige plaagproblemen kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Nemesia 'Poetry Lavender Pink' is een sierlijke en kleurrijke plant met lavendelroze bloemen en groen blad. De bloemen verspreiden een heerlijke zoete geur en bloeien van het voorjaar tot de herfst. Deze plant staat graag op een zonnige plek en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is een ideale plant voor in borders, bloembakken of hanging baskets. Regelmatig doodknippen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.