Nemesia 'Poetry White'

Nemesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nemesia 'Poetry White' is een prachtige bloeiende plant met witte bloemen die een zoete geur verspreiden. De bloemen hebben een trosvormige groeiwijze en bloeien van het voorjaar tot in de herfst. 'Poetry White' gedijt goed in de volle zon of halfschaduw en kan zowel in bloembakken als borders worden geplant. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie aanvulling op elke tuin of terras. Regelmatig doodknijpen van de uitgebloeide bloemen bevordert een langdurige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Nemesia 'Poetry White' is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die meestal in de zomer bloeit en daarna afsterft. Het wordt aanbevolen om elk jaar nieuwe planten te kopen of zaden te zaaien voor volgend jaar.

  Deze plant is matig winterhard en kan temperaturen tot -5 graden Celsius overleven. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen onder de -5 graden Celsius. In strenge winters kan extra bescherming nodig zijn.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water en voeding. Snoei regelmatig om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden.

  Nemesia 'Poetry White' heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en voldoende licht en lucht krijgt. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dichtbij staan, zodat de 'Poetry White' voldoende ruimte heeft om te groeien.

  Nemesia 'Poetry White' groeit het beste in de volle zon. Het is een bloeiende plant die graag veel licht krijgt om goed te groeien en te bloeien. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2 tot 3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmere temperaturen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de bloemen die nectar produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die bijdragen aan de biodiversiteit. Planten die insecten lokken helpen om de populatie van nuttige bestuivers in stand te houden.

  Ja, 'Nemesia' planten trekken bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgen ze voor een natuurlijk en kleurrijk element in de buitenruimte. Het is een goede keuze voor het ondersteunen van lokale ecosysteem.

  De plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden tijdens warmere periodes. Het is aan te raden om wat bescherming te bieden tegen felle middagzon.

  Nee, Nemesia 'Poetry White' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de decoratieve bloemen. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Nee, tuinplanten zoals "Nemesia 'Poetry White'" hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Knip regelmatig uitgebloeide bloemen weg zodat de plant blijft bloeien. Wanneer de plant te groot wordt, kan hij teruggesnoeid worden tot een derde van zijn oorspronkelijke grootte. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en de groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens warme, droge periodes. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar niet doordrenkt. Vermijd dat de plant in een plas water staat om wortelrot te voorkomen.

  Nemesia 'Poetry White' gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  De plant houdt van goed doorlatende grond en heeft een lichte voorkeur voor kalkrijke bodem. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen bevordert de groei en bloei van deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Het is belangrijk dat de plant beschutting heeft tegen harde wind.

  Tijdens de winter kunnen tuinplanten zoals deze profiteren van extra bescherming tegen koude temperaturen. Denk hierbij aan mulchen met bladeren of stro, het gebruik van beschermende doeken of het verplaatsen naar een beschutte plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant pas weer bloot te stellen aan de kou wanneer de vorstperiode voorbij is.

  Om optimaal te groeien heeft deze plant regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren. Mest de plant tijdens het groeiseizoen om de groei en bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Nemesia 'Poetry White' kunnen worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Het is belangrijk om de dosering zoals aangegeven op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig water te geven om de meststof goed op te laten nemen.

  Het is aan te raden om bij het planten van deze tuinplant een laag mulch aan te brengen rondom de wortels. Mulch beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen en vochtverlies, en helpt onkruidgroei te onderdrukken. Verwijder regelmatig oude mulch en breng een nieuwe laag aan voor optimale groei van de plant.

  Nemesia 'Poetry White' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei van deze plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Een mogelijke optie voor ongediertebestrijding bij Tuinplanten is het gebruik van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kan regelmatige controle en handmatige verwijdering van ongedierte ook helpen om plagen onder controle te houden. Tot slot kunnen ook milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen op basis van bijvoorbeeld neemolie gebruikt worden in geval van ernstige plagen.

 • Omschrijving

  Nemesia 'Poetry White' is een prachtige bloeiende plant met witte bloemen die een zoete geur verspreiden. De bloemen hebben een trosvormige groeiwijze en bloeien van het voorjaar tot in de herfst. 'Poetry White' gedijt goed in de volle zon of halfschaduw en kan zowel in bloembakken als borders worden geplant. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie aanvulling op elke tuin of terras. Regelmatig doodknijpen van de uitgebloeide bloemen bevordert een langdurige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.