Anthurium (Andreanum Grp) Adios Red

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) Adios Red is een prachtige kamerplant met glanzende, dieprode bloemen die lijken op hartvormige kelken. De plant heeft donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de heldere rode bloemen. Het is een zeer decoratieve plant die een vleugje kleur en elegantie toevoegt aan elke ruimte. De Anthurium Adios Red is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed bij kamertemperatuur en een lichte plek zonder direct zonlicht. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een opvallende en sfeervolle plant voor in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium Adios Red is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en staat het liefst op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is een sterke plant die goed gedijt binnenshuis.

  Ja, Anthuriums hebben veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Anthurium plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te droog wordt tussen de gietbeurten. Controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De Anthurium houdt niet van direct zonlicht, het beste is om hem op een plek te zetten met indirect licht. Te felle zon kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar hij wat meer schaduw heeft.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen 18-22°C. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Houd de luchtvochtigheid hoog door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Deze plant bloeit voornamelijk in de maanden maart tot en met september en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, de Anthurium planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Deze planten zijn daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, Anthuriums (Andreanum Grp) houden van temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Plaats de plant dus op een plek waar deze temperaturen worden behouden.

 • Je kunt regelmatig dode bloemen en bladeren van de plant verwijderen door ze af te knippen met een scherpe schaar. Snoei daarnaast eventuele lange stelen om de plant compact te houden en de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat je niet te veel bladeren of bloemen tegelijkertijd verwijdert om de plant niet te veel te belasten.

  De Anthurium Adios Red moet regelmatig water krijgen, maar voorkom dat de grond te nat wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat er geen overtollig water in de pot blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Adios Red heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals deze Anthurium omvat een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Een pH-waarde van ongeveer 5.5 tot 6.5 wordt aanbevolen. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig gehouden wordt, maar vermijd overmatig water geven.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt bij het creëren van de juiste luchtvochtigheid.

  De bladeren van de plant kunnen af en toe worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant. Regelmatig besproeien met water helpt ook om de bladeren schoon en gezond te houden.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Adios Red heeft indirect licht nodig en kan niet goed tegen direct zonlicht. Plaats de plant daarom op een plek waar het licht gefilterd wordt, bijvoorbeeld voor een raam op het noorden of oosten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig licht ontvangen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht.

  De Anthurium plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, idealiter tussen de 60-80%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te besproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de plant op een schaal met water en grind te plaatsen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid goed in de gaten te houden om de plant gezond te houden.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Adios Red prefereert een licht zure tot neutrale grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of bodemverbeteraars. Een geschikte pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Anthurium plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, dat loopt van april tot september. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Geef de plant geen voeding in de wintermaanden, wanneer de groei vertraagt.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) Adios Red is een prachtige kamerplant met glanzende, dieprode bloemen die lijken op hartvormige kelken. De plant heeft donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de heldere rode bloemen. Het is een zeer decoratieve plant die een vleugje kleur en elegantie toevoegt aan elke ruimte. De Anthurium Adios Red is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed bij kamertemperatuur en een lichte plek zonder direct zonlicht. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een opvallende en sfeervolle plant voor in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.