Anthurium Princess Amalia Red

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Princess Amalia Red is een prachtige plant met glanzende, dieprode bloemen. De bladeren zijn donkergroen en hebben een hartvormige uitstraling. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en opvallende bloemen die een vleugje exotische elegantie toevoegen aan elke ruimte. De Anthurium Princess Amalia Red heeft een compacte groeiwijze en groeit het beste op een lichte standplaats met regelmatig water geven. Deze plant is een echte eyecatcher die zorgt voor een luxe uitstraling in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Anthurium Princess Amalia Red is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Het is ook goed om de bladeren af en toe af te nemen met een vochtige doek om stof te verwijderen.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste groeiresultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Anthurium Princess Amalia Red heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Denk eraan om de hoeveelheid water af te stemmen op de hoeveelheid licht en temperatuur waar de plant aan blootgesteld wordt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Plaats hem dus op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar niet rechtstreeks wordt blootgesteld aan de felle zon.

  Ja, de Anthurium Princess Amalia Red houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Een warme en vochtige omgeving zal de groei en bloei van de plant stimuleren.

  De Anthurium Princess Amalia Red bloeit van april tot september en de bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  Ja, als kamerplant heeft de Anthurium Princess Amalia Red het vermogen om de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen te absorberen. Het is een effectieve plant voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het kan helpen om de lucht gezonder en frisser te maken.

  Ja, de plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is belangrijk om dode of beschadigde bladeren regelmatig te verwijderen door ze dicht bij de stam af te knippen. Ook kun je de plant snoeien om hem compacter te laten groeien of om de vorm te behouden. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond constant vochtig is. Geef pas water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt en gebruik lauw water op kamertemperatuur. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen uit de pot om wortelrot te voorkomen.

  De Anthurium Princess Amalia Red heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te vervangen of de plant te verpotten om gezonde groei te bevorderen.

  Een goede bodemkwaliteit voor Kamerplanten zoals Anthurium Princess Amalia Red is belangrijk voor een gezonde groei. De bodem moet goed doorlatend en licht vochtig zijn, met een goede luchtcirculatie om wortelrot te voorkomen. Een mix van potgrond en perliet of bark is ideaal voor deze planten.

  De Anthurium Princess Amalia Red gedijt het beste in een warme en vochtige omgeving. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Plaats de plant op een plek met voldoende indirect zonlicht.

  De Anthurium Princess Amalia Red kan worden schoongemaakt door de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Gebruik een milde zeepoplossing om eventuele stof of vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant niet nat wordt tijdens het schoonmaken.

  De Anthurium Princess Amalia Red heeft veel licht nodig en verdraagt geen direct zonlicht. Zet de plant daarom het liefst op een plek met indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of direct zonlicht. Een constante temperatuur helpt de plant gezond te houden.

  De Anthurium Princess Amalia Red heeft een voorkeur voor een hoge luchtvochtigheid. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of door de plant op een vochtige tray met kiezels te plaatsen. Een luchtbevochtiger in de ruimte kan ook helpen om de ideale omgeving voor de plant te creëren.

  De Anthurium planten gedijen het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren en tot voedingsproblemen leiden. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  De Anthurium Princess Amalia Red heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Anthurium Princess Amalia Red is een prachtige plant met glanzende, dieprode bloemen. De bladeren zijn donkergroen en hebben een hartvormige uitstraling. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en opvallende bloemen die een vleugje exotische elegantie toevoegen aan elke ruimte. De Anthurium Princess Amalia Red heeft een compacte groeiwijze en groeit het beste op een lichte standplaats met regelmatig water geven. Deze plant is een echte eyecatcher die zorgt voor een luxe uitstraling in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.