Fittonia Mosaic Pink Forest Flame

Fittonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fittonia Mosaic Pink Forest Flame is een prachtige en opvallende kamerplant met groene bladeren en opvallende roze nerven. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in een vochtige omgeving, zoals een badkamer of keuken. De bladeren van de plant hebben een opvallend mozaïekpatroon, wat zorgt voor een speels en levendig effect in huis. De plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed op een lichte standplaats maar niet in direct zonlicht. Fittonia Mosaic Pink Forest Flame is een mooie toevoeging aan elk interieur en brengt een vrolijke en kleurrijke sfeer in de ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en regelmatig te sproeien. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een lichte plek zonder direct zonlicht. Plaats de plant bijvoorbeeld voor een raam op het noorden of oosten. Het vermijden van direct zonlicht voorkomt verbranding van de bladeren.

  De plant heeft ongeveer eens per week water nodig. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te droog of te vochtig is voordat je water geeft. Zorg ervoor dat de wortels niet in het water blijven staan.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan daarom het beste op een plek staan met indirect licht of in de schaduw. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en doet het het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude luchtstromen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant bloeit normaal gesproken niet en wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn opvallende bladeren. Het is een decoratieve plant die het hele jaar door groen blijft.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  De Fittonia Mosaic Pink Forest Flame voelt zich het beste op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze kamerplant gedijt goed bij een gematigde kamertemperatuur. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen.

 • De plant kan regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste bladeren met scherpe schaar of mes. Let op dat de plant niet teveel gesnoeid wordt, dit kan stress veroorzaken.

  De Fittonia Mosaic Pink Forest Flame heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant water als de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt, maar vermijd ook te veel water geven.

  De Fittonia Mosaic Pink Forest Flame heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Gebruik potgrond geschikt voor kamerplanten voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem vochtig maar niet doorweekt is, en regelmatig bemest wordt met voedingsstoffen zoals kalium en stikstof. Het wordt aanbevolen om af en toe de bodem te verrijken met organisch materiaal zoals compost.

  De plant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig en dient regelmatig besproeid te worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in een laag water staan.

  Je kunt de bladeren van de plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een penseel. Eventuele vlekken kun je voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Laat de bladeren goed drogen voordat je de plant weer terugzet op zijn plek.

  De plant heeft behoefte aan helder maar indirect licht. Plaats hem op een plek waar hij wat schaduw krijgt. Vermijd direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De Fittonia Mosaic Pink Forest Flame vereist een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien of de plant op een schoteltje met water te zetten. Plaats de plant niet in de buurt van airconditioning of verwarming om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Een te hoge of te lage pH-waarde kan leiden tot voedingsstoffen tekorten en problemen met de gezondheid van de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Fittonia heeft regelmatig voeding nodig tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor groene planten om de twee weken. In de herfst en winter is het voldoende om eens in de maand te bemesten.

 • Omschrijving

  De Fittonia Mosaic Pink Forest Flame is een prachtige en opvallende kamerplant met groene bladeren en opvallende roze nerven. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in een vochtige omgeving, zoals een badkamer of keuken. De bladeren van de plant hebben een opvallend mozaïekpatroon, wat zorgt voor een speels en levendig effect in huis. De plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed op een lichte standplaats maar niet in direct zonlicht. Fittonia Mosaic Pink Forest Flame is een mooie toevoeging aan elk interieur en brengt een vrolijke en kleurrijke sfeer in de ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.