Fittonia Mosaic Snow Anne

Fittonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fittonia Mosaic Snow Anne is een decoratieve kamerplant met opvallende witte en groene bladeren die lijken op een mozaïekpatroon. Deze plant heeft een compacte groei en blijft meestal laag van hoogte, perfect voor in een terrarium. De bladeren hebben een zachte textuur en voelen fluweelachtig aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft en het beste gedijt in een vochtige omgeving met indirect zonlicht. De Fittonia Mosaic Snow Anne voegt een vleugje kleur en levendigheid toe aan elke kamer of kantoorruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en gedijt goed bij indirect zonlicht. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien en de grond vochtig te houden.

  De Fittonia Mosaic Snow Anne heeft een voorkeur voor indirect zonlicht en kan verbranden in direct zonlicht. Het is aan te raden om de plant op een lichte plek te zetten, maar uit de felle zon. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  De Fittonia Mosaic Snow Anne houdt niet van felle zon en doet het beter op een plek met indirect licht. Een teveel aan direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij wat beschutting heeft tegen de zon.

  Ja, Fittonia Mosaic Snow Anne houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen 18°C en 24°C. Het vermijden van tocht en koude luchtstroom is belangrijk voor de gezondheid van deze plant.

  De Fittonia bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken.

  Ja, de Fittonia Mosaic Snow Anne is een luchtzuiverende kamerplant. Het kan schadelijke stoffen in de lucht absorberen en zorgen voor een schonere en gezondere leefomgeving.

  Ja, deze kamerplant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving voor de plant. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht.

 • Het is niet nodig om de Fittonia Mosaic Snow Anne te snoeien, aangezien hij een compacte groeiwijze heeft. Mocht de plant te groot worden, dan kunnen de verwelkte bladeren voorzichtig met een scherpe schaar worden weggeknipt. Regelmatig knijpen of toppen van de plant kan de groei bevorderen en een compactere vorm behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat een goede drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Voor kamerplanten zoals deze is het aan te raden om gebruik te maken van een luchtige potgrond die goed water doorlaat. Een potgrond met toegevoegde voedingstoffen is ook aan te bevelen voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  De Fittonia Mosaic Snow Anne heeft behoefte aan goed doorlatende, vochtige potgrond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Een mix van potgrond en perlite kan helpen om een goede bodemkwaliteit te behouden.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, zonder direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Af en toe besproeien helpt om de luchtvochtigheid hoog te houden.

  De bladeren kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren vrij te houden van vuil. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen. Het is ook aan te raden om de plant af en toe onder de douche te zetten om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Fittonia Mosaic Snow Anne heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende licht kan krijgen, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot verminderde groei en verlies van kleur in de bladeren.

  De Fittonia Mosaic Snow Anne gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant weg van tochtige plekken en koude luchtstromen.

  De Fittonia Mosaic Snow Anne vereist een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de plant in een groep samen met andere planten te plaatsen. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% wordt aanbevolen voor deze kamerplant.

  De Fittonia Mosaic Snow Anne gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Dit zal de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van maart tot september. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten met een verdunde dosering volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Fittonia Mosaic Snow Anne is een decoratieve kamerplant met opvallende witte en groene bladeren die lijken op een mozaïekpatroon. Deze plant heeft een compacte groei en blijft meestal laag van hoogte, perfect voor in een terrarium. De bladeren hebben een zachte textuur en voelen fluweelachtig aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft en het beste gedijt in een vochtige omgeving met indirect zonlicht. De Fittonia Mosaic Snow Anne voegt een vleugje kleur en levendigheid toe aan elke kamer of kantoorruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.