Verbena Aztec Violet

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Aztec Violet er en lavtvoksende og kompakt plante med lilla blomster, der blomstrer fra foråret til efteråret. Det har en smuk busket vækstform og kan trives både i fuld sol og i halvskygge. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og er derfor et smukt supplement til en blomsterhave. Verbena Aztec Violet kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i veldrænet jord. Det er et populært valg til blomsterkasser, bede og hængekurve.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Verbena Aztec Violet er ikke stedsegrøn, denne plante mister sine blade om vinteren og kommer til live igen om foråret. Det er en haveplante, der producerer smukke blomster i sommermånederne.

  Verbena Aztec Violet er hårdfør til omkring -5 grader Celsius. Det anbefales at dække planten om vinteren eller tage den indendørs under hård frost. Haveplanter har generelt forskellige grader af vinterhårdhed.

  Ja, planten er nemme at vedligeholde og kræver minimal opmærksomhed. Det eneste, du skal gøre, er at give regelmæssig vanding og fjerne visne blomster. Derudover trives planten godt i solen, og det er en god idé at tilføje lidt gødning ind i mellem.

  Planten har brug for en plads på cirka 30-40 cm bred og dyb. Sørg for tilstrækkelig plads mellem andre planter for at sikre god vækst. Denne plante trives bedst i veldrænet jord og i fuld sol.

  Haveplanter som Verbena Aztec Violet vokser generelt godt i solen og har brug for mindst 6 timers direkte sollys om dagen for optimal vækst. For meget skygge kan hæmme plantens vækst og blomstring. Det anbefales derfor at placere planten i fuld sol.

  Planten har brug for regelmæssig vand, ca. 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå at jorden tørrer ud mellem vandingerne.

  Ja, plantens blomster tiltrækker sommerfugle og bier på grund af deres nektar og farverige blomster. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse insekter. Planten er derfor et godt valg for biodiversitet i haven.

  Ja, Verbena Aztec Violet er godt for biodiversiteten, fordi den tiltrækker insekter som bier og sommerfugle. Disse insekter er vigtige for at bestøve andre planter i haven. Planten bidrager derfor til en sund og varieret have.

  Verbena Aztec Violet blomstrer fra juni til september, og blomstringen kan vare op til 12 uger.

  Ja, Verbena Aztec Violet trives godt i fuld sol. Det er en plante, der trives bedst på et solrigt sted i haven. Sørg dog for tilstrækkelig vand og næringsstoffer.

  Nej, Verbena Aztec Violet er ikke spiselig. Det anbefales at undgå at indtage planten, da den kan være giftig. Det er bedre at bruge planten som en dekorativ haveplante.

  Ja, Haveplanter har generelt en begrænset lyddæmpende egenskab. Bladtaget kan absorbere omgivende støj lidt, men det er ikke så effektivt som f.eks. en støjskærm.

 • Planten bør bedst beskæres regelmæssigt for at fremme væksten og bevare formen. Fjern døde blomster og grene for at holde planten sund. Beskær om foråret og sommeren for optimal blomstring.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv vand ved plantens base for at undgå skimmel dannelse.

  Verbena Aztec Violet trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, men heller ikke for tør. For optimal vækst og blomstring anbefales det at give planten regelmæssigt næringsstoffer i pottemulden.

  De Haveplanter kræver godt drænet og fugtig jord af gennemsnitlig kvalitet. Sørg for en pH-balance mellem neutral og let alkalisk. Undgå tung og kompakt jord, der kan holde på vand.

  Verbena Aztec Violet trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys og har veldrænet jord. Placer planten helst på et beskyttet sted.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved at lægge muld omkring rødderne. Det anbefales også at placere planten et beskyttet sted og bringe blomsterpotter indendørs under frostperioder. Efter vinteren kan eventuelt døde grene beskæres tilbage.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i veldrænet jord og fuld sol. Beskær regelmæssigt døde blomster og sørg for tilstrækkelig vand i tørre perioder.

  Have behov for regelmæssig gødning for at forblive sunde. Brug en generel gødning til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen. Gød planten i vækstsæsonen for at fremme en god blomstring.

  Det er vigtigt at forsyne planten med muld for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Mulch kan bestå af organisk materiale som kompost, træflis eller halm. Sørg for, at mulchlaget ikke placeres for tæt på plantens stamme for at forhindre råd.

  Forplantning af haven foretrækker jordens surhedsgrad. Generelt trives de godt i neutrale til let sure jordarter. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante, kan du overveje at inspicere bladene og stænglerne regelmæssigt for tegn på insekter. Det er også en god idé at bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller insekticid sæbe. Derudover kan det være nyttigt at give planten regelmæssigt vand og god ventilation for at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Verbena Aztec Violet er en lavtvoksende og kompakt plante med lilla blomster, der blomstrer fra foråret til efteråret. Det har en smuk busket vækstform og kan trives både i fuld sol og i halvskygge. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og er derfor et smukt supplement til en blomsterhave. Verbena Aztec Violet kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i veldrænet jord. Det er et populært valg til blomsterkasser, bede og hængekurve.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.