Verbena Aztec Coral

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Aztec Coral is een prachtige en kleurrijke plant met mooie koraalroze bloemen. Het blad is groen en smal van vorm, waardoor de bloemen goed opvallen. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Ideaal voor in borders, potten of hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend en behoudt je bladeren gedurende het hele jaar.Je blijft altijd groen en zorgt voor kleur in de tuin, zelfs in de winter. Je bent een mooie toevoeging aan tuinen die het hele jaar door kleurrijk willen zijn.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te bedekken met beschermende materialen. Een temperatuur van minimaal 10 graden Celsius wordt aanbevolen voor deze plant.

  De Verbena Aztec Coral is een eenvoudig te onderhouden tuinplant. Het vereist alleen regelmatig water geven en een zonnige standplaats. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langdurige bloei.

  De Verbena Aztec Coral heeft voldoende ruimte nodig om uit te kunnen groeien tot een volwassen plant. Houd rekening met een plantafstand van ongeveer 30-40 cm tussen elke plant. Zorg voor voldoende licht en lucht om de plant goed te laten gedijen.

  Nee, Verbena Aztec Coral groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk voor deze plant om voldoende zonlicht te krijgen om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw zal de plant minder goed gedijen.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de grond waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de grond nog vochtig genoeg is.

  Ja, de plant Verbena Aztec Coral is vlinder en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan door zijn nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor het aantrekken van deze nuttige bestuivers in de tuin.

  Ja, de plant Verbena Aztec Coral is een goede keuze voor biodiversiteit in je tuin. Het trekt vlinders, bijen en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de diversiteit van het lokale ecosysteem. Daarnaast zorgt het voor kleur en leven in de tuin.

  De plant bloeit van mei tot en met september. De bloeiperiode van de plant duurt ongeveer 4 tot 5 maanden.

  Ja, de Verbena Aztec Coral kan goed tegen de volle zon en zal het beste groeien en bloeien op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bladeren of bloemen te consumeren. Het is puur decoratief en bestemd voor in de tuin.

  Ja, de Verbena Aztec Coral is geluidsdempend dankzij de dichte groei en de vorm van de bladeren. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin.

 • Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om hem compact te houden en de groei te bevorderen. Knip lange takken terug naar een paar centimeter boven de grond.

  Geef regelmatig water aan deze plant en houd de grond licht vochtig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Geef geen water op de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  De Verbena Aztec Coral gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar houd de grond wel vochtig. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe aan de potgrond om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem een pH heeft tussen 6,0 en 7,5 voor optimale groei. Verrijk de bodem indien nodig met organisch materiaal voor een gezonde plantengroei.

  De plant houdt van een plek in de zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten die gevoelig zijn voor vorst hebben bescherming nodig in de winter, zoals bijvoorbeeld een dikke laag mulch of een speciale winterhoes. Het is belangrijk om de plant goed voor te bereiden op de koude temperaturen om deze te beschermen tegen vorstschade. Zorg ervoor dat de planten goed worden ingepakt voordat de eerste vorst optreedt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Snoei regelmatig verwelkte bloemen en takken om de groei te stimuleren. Bemest de plant jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Verbena Aztec Coral hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en voedt de bodem bij het afbreken. Gebruik organische mulch zoals compost of boomschors voor de beste resultaten.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Een te zure bodem kan problemen veroorzaken voor de groei en bloei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten is het belangrijk om regelmatig inspectie uit te voeren op bladluizen, trips en witte vliegen. Het gebruik van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen, kan helpen bij het bestrijden van ongedierte. Daarnaast kunnen insecticiden op een milieuvriendelijke manier worden gebruikt om het ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  De Verbena Aztec Coral is een prachtige en kleurrijke plant met mooie koraalroze bloemen. Het blad is groen en smal van vorm, waardoor de bloemen goed opvallen. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Ideaal voor in borders, potten of hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.