Lantana Lucky Yellow

Lantana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lantana Lucky Yellow is een prachtige en kleurrijke plant met heldergele bloemen die bloeien in trossen. Het heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en staat bekend om zijn lange bloeiperiode van lente tot herfst. Het blad van de Lantana Lucky Yellow is donkergroen en geurend wanneer aangeraakt. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Lantana Lucky Yellow is een groenblijvende plant. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar en blijft groen, zelfs in de winter. Het is dus een goede keuze voor een tuinplant die kleur en leven brengt, ongeacht het seizoen.

  De plant kan vorst verdragen tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Het is een half winterharde plant.

  Ja, de Lantana Lucky Yellow is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe bemesting toe te dienen voor optimale groei. Het is ook raadzaam om de plant regelmatig te snoeien om een compacte groei te behouden.

  Voor een optimale groei en bloei heeft deze plant ongeveer 50 tot 80 centimeter ruimte nodig. Het is belangrijk om voldoende afstand tussen deze plant en andere planten te houden om zo de groei niet te belemmeren. Zorg voor een zonnige plek in de tuin met goede afwatering.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant verminderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei.

  De Tuinplanten hebben gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed droog is voordat je opnieuw water geeft om wortelrot te voorkomen. Geef liever af en toe wat meer water dan regelmatig een klein beetje.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de felgele bloemen die rijk zijn aan nectar en insecten aantrekken om te bestuiven. Deze eigenschap maakt het een waardevolle toevoeging aan elke tuin om biodiversiteit te stimuleren.

  Lantana planten trekken verschillende soorten bestuivers aan, waaronder bijen, vlinders en vogels. Dit kan de biodiversiteit in de tuin verhogen. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De Lantana Lucky Yellow bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer. Deze planten zijn geschikt voor in de tuin en kunnen goed gedijen in zonnige omstandigheden.

  Nee, de Lantana Lucky Yellow is niet eetbaar. Het wordt afgeraden om delen van deze plant te consumeren omdat het giftige stoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor mensen en dieren. Het is belangrijk om enkel eetbare planten te consumeren.

  Ja, de Lantana Lucky Yellow heeft een beperkt geluidsdempend effect vanwege de dichte begroeiing en de structuur van de bladeren. Echter, het is niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping in vergelijking met andere opties. Het is meer geschikt voor het creëren van een kleurrijke en levendige tuin.

 • Het is aan te raden om de plant in het voorjaar licht te snoeien om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot een mooi compact formaat. Zorg ervoor dat er altijd voldoende blad overblijft, zodat de plant voldoende kan blijven groeien en bloeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe voor een optimale groei.

  De Tuinplanten groeien het beste in goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot goede kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te zuur is. Verrijk de bodem indien nodig met compost of organische meststoffen voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft staan. Bescherm de plant tegen sterke wind om schade te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de Tuinplanten goed te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren, of door de plant in te pakken met vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar wat mest om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor optimale groei en bloei. Overvoeding kan schadelijk zijn, dus volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en voorkomt onkruidgroei. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de plant gezond te houden. Het beste is om organische mulch te gebruiken, zoals houtsnippers of bladeren.

  De Lantana Lucky Yellow groeit het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte tegen te gaan bij Tuinplanten, kan regelmatige inspectie en handmatige verwijdering van eventuele plagen helpen. Ook kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt om ongedierte te elimineren. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en geeft de planten de juiste hoeveelheid water en voeding om ze gezond en weerbaar te houden tegen plagen.

 • Omschrijving

  De Lantana Lucky Yellow is een prachtige en kleurrijke plant met heldergele bloemen die bloeien in trossen. Het heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en staat bekend om zijn lange bloeiperiode van lente tot herfst. Het blad van de Lantana Lucky Yellow is donkergroen en geurend wanneer aangeraakt. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.