Dendrobium nobile Star Class

Dendrobium nobile

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dendrobium nobile Star Class is een prachtige orchidee met elegante bloemen in verschillende kleuren, zoals wit, roze, paars en geel. De plant heeft slanke, rechte stelen en kan wel 20 tot 30 bloemen per steel produceren. Deze orchidee heeft een heldere en frisse uitstraling en is zeer geliefd vanwege haar kleurrijke bloemen. Dendrobium nobile Star Class heeft veel licht nodig, maar dient beschermd te worden tegen direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Dendrobium nobile Star Class is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en gezonde plant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht.

  De Dendrobium nobile Star Class heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. Let op dat de plant niet te veel water krijgt om wortelrot te voorkomen.

  De Dendrobium nobile Star Class houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een lichte plaats worden geplaatst zonder felle zon. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is daarom aan te raden om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en doet het goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 30 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of plotselinge temperatuurveranderingen. Regelmatig water geven en bemesten draagt ​​ook bij aan een gezonde groei.

  De Dendrobium nobile Star Class bloeit meestal in de wintermaanden, van november tot februari. De bloei kan tot wel 2 maanden duren en de plant produceert prachtige bloemen in verschillende kleuren.

  : Ja, de Dendrobium nobile Star Class plant helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen als formaldehyde en benzeen op te nemen. Het is een luchtzuiverende plant die zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van extreme temperatuurschommelingen. Zorg voor een constante en aangename temperatuur voor een gezonde groei.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, tenzij de takken bruin of dood zijn. Verwijder deze takken met een scherpe, schone snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht circulatie krijgt om gezond te blijven.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd water op de bloemen en bladeren.

  De Dendrobium nobile Star Class gedijt het best in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is, met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en de plant indien nodig water te geven.

  De bodem voor de Dendrobium nobile Star Class moet goed doorlatend zijn. Gebruik een speciale orchideeëngrond of meng normale potgrond met schors en perlite. Zorg ervoor dat de plant niet constant in vochtige grond staat om wortelrot te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water zodat de potgrond licht vochtig blijft. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  De bladeren van deze plant kunnen worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren schoon te maken, zodat de plant goed kan ademen en geen ziektes ontwikkelt. Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen, aangezien deze de plant kunnen beschadigen.

  De Dendrobium nobile Star Class heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien, zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of te hoge temperaturen. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd plotselinge temperatuurschommelingen.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 40-60%. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan regelmatig sproeien met water op de bladeren helpen. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat.

  Kamerplanten gedijen goed in een licht zure tot neutrale grond met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een goede luchtige potgrond speciaal voor Kamerplanten is geschikt voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De beste manier om deze kamerplant te bemesten is om tijdens de groeiperiode een speciale orchideeënmeststof te gebruiken. Dit kun je ongeveer eens in de twee weken doen. Vergeet niet om de plant af en toe ook water te geven om de voedingsstoffen goed op te kunnen nemen.

 • Omschrijving

  Dendrobium nobile Star Class is een prachtige orchidee met elegante bloemen in verschillende kleuren, zoals wit, roze, paars en geel. De plant heeft slanke, rechte stelen en kan wel 20 tot 30 bloemen per steel produceren. Deze orchidee heeft een heldere en frisse uitstraling en is zeer geliefd vanwege haar kleurrijke bloemen. Dendrobium nobile Star Class heeft veel licht nodig, maar dient beschermd te worden tegen direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.