Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Purple

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dahlia Micronetta Purple er en smuk plante med lilla blomster og en kompakt vækstform. Blomsterne er små, men talrige, hvilket giver et frodigt udseende. Denne dahlia er perfekt til brug i bede, potter eller som skæreblomst i buketter. Planten trives bedst i en solrig position og i veldrænet jord. Regelmæssig vanding og gødskning vil sikre en rig blomstring hele vækstsæsonen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Purple er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en sommerblomstrende plante, der vil vokse igen om foråret. Det er vigtigt at grave dahliaerne op om efteråret og opbevare dem frostfrit.

  Denne haveplante er hårdfør til ca. -3 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod frost i vintermånederne. Planter i potter er mere følsomme over for frost end planter i jorden.

  Dahlia Micronetta Purple er en let plante at passe på og kræver lidt særlig pleje. Regelmæssig vanding og tilstrækkeligt sollys er vigtigt for en sund vækst. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Dahlien (Miscellaneous Grp) Micronetta Purple har brug for cirka 30 til 40 centimeter plads for at kunne vokse fuldt ud. Det er vigtigt at lade tilstrækkelig plads mellem planterne for at muliggøre luftcirkulation. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med sollys.

  Dahlia Micronetta Purple trives bedst på et sted med masser af sollys. I skyggen vil planten sandsynligvis ikke vokse og blomstre så godt. Det anbefales derfor at placere planten et solrigt sted for optimal vækst.

  Dahlia Micronetta Purple skal have vand ca. en gang om ugen i gennemsnit. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke for våd. Vandbehovet kan variere afhængigt af vejrforholdene og jordtypen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og tiltrækker dem med dens nektarrige blomster. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at fremme biodiversitet og tiltrække nyttige bestøvere.

  Dahlia planter tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Blomsterne kan fungere som fødekilde for forskellige insekter og fugle. Ved at skabe et blomstrende miljø hjælper du med at bevare biodiversiteten.

  Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Purple blomstrer fra juli til den første frost om efteråret. Blomstringsperioden kan variere mellem 8 til 10 uger. Denne plante er kendt for sin lange blomstringsperiode i haven.

  Ja, Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Purple kan godt tåle fuld sol og trives bedst i en solrig omgivelser. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især på varme sommerdage. Planten vil vokse og blomstre godt med tilstrækkeligt sollys.

  Nej, Dahliaer er giftige og ikke egnet til forbrug af mennesker eller dyr. At spise blomsterne eller bladene kan føre til maveproblemer og andre sundhedsproblemer. Det frarådes kraftigt at spise denne plante.

  Ja, mange haveplanter har evnen til at dæmpe lyd på grund af deres blade og blomster, der absorberer og reflekterer lydbølger. Denne egenskab kan bidrage til en rolig og afslappende stemning i haven.

 • Beskæring af Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Purple er ikke nødvendig, medmindre du ønsker at forynge planten eller bevare formen. Fjern regelmæssigt døde blomster for at fremme blomstringen. Beskær stænglerne til jorden om efteråret og opbevar knoldene frostfrit.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Vand ved rodområdet og undgå at få vand på bladene for at forhindre skimmelsygdomme.

  Det er vigtigt at vælge pottemuld, der er rig på næringsstoffer og god til at dræne vand, når du planter denne haveplante. Sørg for, at pottemulden har den rigtige pH-værdi for optimal vækst og blomstring af planten. At udskifte pottemulden regelmæssigt kan også hjælpe med at opretholde plantens sundhed.

  Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Purple foretrækker godt drænet jord med en gennemsnitlig til god jordkvalitet. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og ikke er for sur. En let fugtig jord er ideel for denne haveplante.

  Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Purple har brug for en placering i fuld sol. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv regelmæssigt vand. Disse haveplanter er velegnede til at plante i bede, blomsterbede eller potter.

  Forhaveplanter er det vigtigt at beskytte dem mod frost om vinteren. Dæk planten med et lag muld eller brug vinterbeskyttelse som fiberdug. Sørg også for, at jorden er godt drænet for at undgå frostskader.

  Dahlien trives bedst i veldrænet jord og har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at stimulere blomstringen. Giv planten lidt gødning om foråret for en sund vækst.

  Gød planten regelmæssigt med en generel gødning til blomstrende planter i vækstsæsonen. Brug en gødning med et højere fosforindhold for at fremme blomstproduktionen. Gød ikke planten for ofte for at undgå rodforbrænding.

  Mulching er vigtigt for disse haveplanter, da det hjælper med at holde på fugt, undertrykke ukrudt og regulere jordtemperaturen. Brug et lag organisk materiale såsom kompost, blade eller træflis omkring planterne for at maksimere fordelene ved at mulch. Mulchmaterialet skal fornys hvert år for at holde planterne sunde og glade.

  Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Purple trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for denne haveplante. Sørg for god dræning for at undgå rodråd.

  For at bekæmpe skadedyr på disse havplanter kan du bruge naturlige olier som neemolie eller insekticidal sæbe. Det kan også være en god idé at regelmæssigt tjekke for skadedyr og fjerne dem manuelt for at forebygge problemer. Hvis skadedyret bliver for stort, kan det være nødvendigt at tilkalde en professionel skadedyrsbekæmper.

 • Beskrivelse

  Dahlia Micronetta Purple er en smuk plante med lilla blomster og en kompakt vækstform. Blomsterne er små, men talrige, hvilket giver et frodigt udseende. Denne dahlia er perfekt til brug i bede, potter eller som skæreblomst i buketter. Planten trives bedst i en solrig position og i veldrænet jord. Regelmæssig vanding og gødskning vil sikre en rig blomstring hele vækstsæsonen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.