Cyclamen persicum kleinbloemig 'Metis Gevlamd Violet'

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Metis Gevlamd Violet' is een kleine plant met prachtige bloemen in verschillende tinten van violet en paars. Het blad van de plant is donkergroen en heeft een decoratief patroon. Deze cyclaam bloeit van de herfst tot het voorjaar en voegt kleur toe aan elke kamer. De plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een koele en licht vochtige omgeving. De 'Metis Gevlamd Violet' is een populaire keuze voor binnenshuis, als decoratieve plant of als cadeau.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig 'Metis Gevlamd Violet' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor een lichte standplaats, regelmatig water geven en vermijd tocht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet hem daarom op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje bij een raam op het noorden of oosten is ideaal.

  De plant heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen tussen de gietbeurten door.

  De Cyclamen houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste op een lichte plek met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren doen verbranden. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten met voldoende licht. Te veel kou kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Metis Gevlamd Violet' bloeit van september tot april en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. Het is een prachtige bloeiende plant die langdurig kleur in huis brengt.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen om de lucht in huis te zuiveren. Het is een goede keuze voor binnenshuis, waar het helpt om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het zorgt voor een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en een optimale bloei. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te veel schommelt.

 • Deze plant hoeft over het algemeen niet gesnoeid te worden. Verwijder alleen dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Regelmatig water geven en een lichte standplaats zijn belangrijker voor de groei en bloei.

  De plant houdt van regelmatig water geven, maar laat de grond tussen gietbeurten door ook een beetje opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de onderkant om te voorkomen dat het blad nat wordt. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en lichtzure bodem. Zorg ervoor dat de grond humusrijk is en voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd te natte of te zure bodem om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Houd de grond altijd licht vochtig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Om de plant schoon te maken, kunt u voorzichtig de dode bladeren en bloemen verwijderen. Gebruik een vochtige doek om stof van de bladeren te verwijderen en de plant er fris uit te laten zien. Vermijd te veel water geven om schimmelgroei te voorkomen.

  De Cyclaam persicum 'Metis Gevlamd Violet' gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Cyclamen houden van een koele plek met een temperatuur tussen de 10 en 18 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet te warm staat, anders kan de bloei verminderen. Zet de plant niet op de tocht, dit kan ervoor zorgen dat de bloemen sneller verwelken.

  Kamerplanten zoals deze hebben baat bij een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig maatregelen te nemen, zoals het gebruik van een luchtbevochtiger. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen.

  Kamerplanten zoals deze hebben over het algemeen graag een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met speciale potgrond of voedingsstoffen. Een pH-waarde van ongeveer 5,5 tot 6,5 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor deze planten.

  Kamerplanten hebben maar weinig voeding nodig. Gebruik daarom een lichte meststof, bijvoorbeeld speciale kamerplantenvoeding, eens in de 4-6 weken in de groeiperiode (lente en zomer). Zorg ervoor dat de plant tijdens de rustperiode (herfst en winter) niet bemest wordt.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Metis Gevlamd Violet' is een kleine plant met prachtige bloemen in verschillende tinten van violet en paars. Het blad van de plant is donkergroen en heeft een decoratief patroon. Deze cyclaam bloeit van de herfst tot het voorjaar en voegt kleur toe aan elke kamer. De plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een koele en licht vochtige omgeving. De 'Metis Gevlamd Violet' is een populaire keuze voor binnenshuis, als decoratieve plant of als cadeau.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.