Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd Fuchsia

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd Fuchsia is een compacte plant met kleine bloemen die een opvallende fuchsia roze kleur hebben met een gevlamd patroon. Deze plant heeft een opvallende uitstraling en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De bladeren van de plant zijn hartvormig en hebben een donkergroene kleur. De bloemen bloeien in de herfst en winter en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de omgeving. Deze plant vereist een goed doorlatende grond en een lichte standplaats om optimaal te gedijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd Fuchsia is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht en tocht. Het is een sterke plant die goed gedijt in een gematigd klimaat.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd Fuchsia heeft veel indirect licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Plaats de plant bij een raam op het noorden of oosten voor optimale groeiomstandigheden.

  Kamerplanten hebben over het algemeen eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer altijd eerst of de grond droog is voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste op een plek met indirect licht. Te veel blootstelling aan de felle zon kan de bladeren beschadigen en de plant verzwakken. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd Fuchsia houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 16-22 graden Celsius. Het is daarom aan te raden om de plant op een warme plek in huis te zetten, uit de buurt van tocht en koude luchtstromen. Een constante warme omgeving zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd Fuchsia bloeit meestal in de maanden september tot en met februari. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit deze plant enkele weken tot enkele maanden.

  Ja, Cyclamen persicum is een luchtzuiverende plant en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is goed om te weten dat deze planten niet alleen mooi zijn, maar ook een gezondheidsvoordeel kunnen bieden. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren kan het luchtzuiverende effect van de plant versterken.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om de plant uit de directe tocht van een raam te houden.

 • De Cyclaam mag na de bloei voorzichtig worden teruggesnoeid om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Let op dat de wortelknollen niet beschadigd worden tijdens het snoeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond constant vochtig is. Geef water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om rotting te voorkomen. Laat de bovenste laag van de potgrond opdrogen tussen gietbeurten.

  Deze plant gedijt goed in een potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels van de plant te lang nat blijven. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten gemengd met wat extra perliet of vermiculiet is ideaal voor deze plant.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd Fuchsia heeft een goed doorlatende en vochtige bodem nodig. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en vermijd wateroverlast. Gebruik een speciale potgrond voor kamerplanten voor de beste groeiresultaten.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd Fuchsia heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond altijd licht vochtig door regelmatig water te geven en voorkom dat er water onderin de pot blijft staan. Geef om de paar weken plantenvoeding voor een goede groei en bloei.

  Om de plant schoon te maken kun je gebruik maken van een zachte doek of een plumeau om stof te verwijderen van de bladeren. Besproei de bladeren regelmatig met water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen of chemicaliën, dit kan schade veroorzaken aan de plant.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd Fuchsia heeft behoefte aan veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 12 en 18 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurwisselingen of tocht. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid die ideaal is voor deze plant ligt tussen de 50% en 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, dit kan leiden tot uitdroging van de bladeren. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd Fuchsia gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsstoffentekorten en problemen met de opname van water en voedingsstoffen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd Fuchsia heeft regelmatige bemesting nodig tijdens de groeiperiode. Gebruik hiervoor een bloeiende plantenmeststof met een hoger kaliumgehalte. Bemest de plant eens in de twee weken volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum kleinbloemig Metis Gevlamd Fuchsia is een compacte plant met kleine bloemen die een opvallende fuchsia roze kleur hebben met een gevlamd patroon. Deze plant heeft een opvallende uitstraling en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De bladeren van de plant zijn hartvormig en hebben een donkergroene kleur. De bloemen bloeien in de herfst en winter en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de omgeving. Deze plant vereist een goed doorlatende grond en een lichte standplaats om optimaal te gedijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.