Euphorbia pulcherrima 'Estrella Red'

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima 'Estrella Red' is een prachtige kerstster met felrode bloemen die het perfecte accent vormen tijdens de feestdagen. De plant heeft opvallende groene bladeren en een compacte groeiwijze, waardoor het een ideale decoratieve plant is voor in huis. De 'Estrella Red' gedijt het beste op een lichte standplaats en met regelmatig water geven. Deze kerstster kan het hele jaar door worden gehouden, mits hij na de bloei voldoende rust krijgt. Met zijn opvallende rode bloemen brengt de 'Estrella Red' gegarandeerd sfeer en kleur in huis tijdens de wintermaanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De kerstster is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte standplaats te zetten. Ook is het handig om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima 'Estrella Red' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot leggy groei en minder bloei.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt, tussen de gietbeurten. Houd er rekening mee dat de behoefte aan water kan variëren afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en het seizoen.

  De Euphorbia pulcherrima 'Estrella Red' houdt ervan om in de felle zon te staan. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven. Zet de plant bij voorkeur op een zonnige plek in huis.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 18-24 °C. Plaats de plant op een lichte plek met indirect zonlicht om de groei te bevorderen. Zorg er wel voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of te veel direct zonlicht.

  De Euphorbia pulcherrima 'Estrella Red' bloeit meestal van november tot en met januari. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima 'Estrella Red' heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de lucht te zuiveren en te ontgiften. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en draagt bij aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om deze temperatuur te behouden voor een optimale gezondheid van de plant.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, tenzij er dode of beschadigde takken zijn. Knip deze takken helemaal terug tot aan de basis. Regelmatige snoei kan de vorm van de plant beïnvloeden, dus snoei met mate.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de aarde licht opdrogen voordat je opnieuw water geeft. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de potgrond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Verpot de plant jaarlijks in verse potgrond om de groei en bloei te stimuleren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en niet te compact is. Vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft veel zonlicht nodig en moet regelmatig worden bewaterd, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef tijdens de groeiperiode eens in de twee weken mest en snoei de plant na de bloei om de groei te stimuleren.

  Deze plant kan regelmatig worden schoongemaakt door stof voorzichtig weg te vegen met een zachte doek. Vergeet niet om eventuele dode bladeren of bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de bladeren niet nat te maken tijdens het reinigen om schimmelvorming te voorkomen.

  De Euphorbia pulcherrima 'Estrella Red' heeft veel licht nodig en doet het goed op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt om gezond te blijven. Plaats de plant niet in direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van tocht of een koude luchtstroom staat. Temperaturen onder de 12 graden Celsius kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  Euphorbia pulcherrima 'Estrella Red' heeft graag een luchtvochtigheid van ongeveer 40-60%. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en bloemen.

  De plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om een gezonde groei van de plant te bevorderen. Overmatig zure of alkalische bodems kunnen problemen veroorzaken voor de plant.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een meststof voor bloeiende kamerplanten om de plant te voeden. Geef de plant om de paar weken tijdens de lente en zomer water met deze meststof volgens de instructies op de verpakking. Voorkom overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima 'Estrella Red' is een prachtige kerstster met felrode bloemen die het perfecte accent vormen tijdens de feestdagen. De plant heeft opvallende groene bladeren en een compacte groeiwijze, waardoor het een ideale decoratieve plant is voor in huis. De 'Estrella Red' gedijt het beste op een lichte standplaats en met regelmatig water geven. Deze kerstster kan het hele jaar door worden gehouden, mits hij na de bloei voldoende rust krijgt. Met zijn opvallende rode bloemen brengt de 'Estrella Red' gegarandeerd sfeer en kleur in huis tijdens de wintermaanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.