Euphorbia pulcherrima 'Purple Heart'

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima 'Purple Heart' is een variëteit van de bekende kerstster plant. Deze plant valt op door zijn dieppaarse bladeren en rode bloemen. De bladeren hebben een hartvormige en glanzende textuur, wat een elegante uitstraling geeft. De 'Purple Heart' is een populaire keuze voor de feestdagen vanwege zijn opvallende kleuren. Deze plant gedijt goed in een lichte omgeving en vereist regelmatig water om gezond te blijven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Euphorbia pulcherrima 'Purple Heart' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar is over het algemeen niet veeleisend. Regelmatig snoeien en bemesten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima 'Purple Heart' heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen van de plant voldoende licht krijgen.

  De Euphorbia pulcherrima 'Purple Heart' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen twee gietbeurten. Het is belangrijk om te controleren of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan ook gedijen in de felle ochtendzon. Het is echter belangrijk om directe middagzon te vermijden, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is dus het beste om de plant op een plek te zetten waar hij veel natuurlijk licht krijgt, maar niet blootgesteld wordt aan de felle middagzon.

  Ja, de plant houdt van warme omstandigheden en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en zonnige plek in huis voor optimale groei en bloei. Zorg er ook voor dat de plant beschermd wordt tegen tocht en kou.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden november en december. De bloei duurt meestal 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend. Het helpt de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Het zorgt ervoor dat de plant gezond en gelukkig blijft.

 • Om de plant goed te onderhouden kan je licht snoeien na de bloei om de vorm te behouden. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren voor een gezonde uitstraling. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaren gebruikt om verwondingen te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de grond echter niet te nat worden om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat er water op de bladeren komt om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur potgrond die geschikt is voor kamerplanten.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten met geschikte voedingsstoffen. Vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft zonlicht nodig voor minimaal 6 uur per dag en regelmatig water geven zonder de wortels te laten verdrinken. Verwijder regelmatig dode bladeren en repot de plant elke 2-3 jaar om de groei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kan je simpelweg een vochtige doek gebruiken om stof van de bladeren te vegen. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, aangezien deze de bladeren kunnen beschadigen. Voor hardnekkige vlekken kan je een zachte borstel gebruiken.

  De plant heeft veel natuurlijk licht nodig en gedijt het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Zet de plant niet op een plek waar direct zonlicht op valt, dit kan bladverbranding veroorzaken. Het is ideaal om de plant dicht bij een raam te plaatsen voor voldoende lichtinval.

  De plant vereist een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Overwinteren op een koele plek kan gunstig zijn voor de plant.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, tussen de 40-60%. Zorg ervoor dat de plant niet op een te droge plek staat, zoals in de buurt van een verwarmingselement. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet rond neutraal tot licht zuur liggen, met een pH-waarde tussen 6 en 7,5. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de potgrond te controleren en zo nodig aan te passen met speciale meststoffen.

  Om de groei en bloei van deze kamerplant te bevorderen, is het aan te bevelen om eens in de twee weken een vloeibare kamerplantenmest te geven tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de meststof goed oplost in water voordat je de plant ermee voedt. Gebruik geen te sterke meststoffen, omdat dit schade kan veroorzaken aan de wortels van de plant.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima 'Purple Heart' is een variëteit van de bekende kerstster plant. Deze plant valt op door zijn dieppaarse bladeren en rode bloemen. De bladeren hebben een hartvormige en glanzende textuur, wat een elegante uitstraling geeft. De 'Purple Heart' is een populaire keuze voor de feestdagen vanwege zijn opvallende kleuren. Deze plant gedijt goed in een lichte omgeving en vereist regelmatig water om gezond te blijven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.