Euphorbia pulcherrima 'Temptation Red'

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima 'Temptation Red' is een kerstster met opvallende rode bladeren die in de wintermaanden bloeit. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gehouden, mits de temperatuur niet te laag is. De rode bladeren van de 'Temptation Red' zijn glanzend en zorgen voor een feestelijke uitstraling. Deze kerstster heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Om de plant gezond te houden is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen en bladeren te verwijderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Euphorbia pulcherrima 'Temptation Red' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en geef hem regelmatig water, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Het is een winterharde plant die goed gedijt in kamertemperatuur.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot verlies van blad en een minder uitbundige bloei.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de winter kan de plant iets minder frequent water nodig hebben.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant dus in een ruimte waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een plek te plaatsen waar het voldoende zonlicht ontvangt. Het regelmatig besproeien van de plant met lauw water helpt ook bij het behouden van een warme en vochtige omgeving.

  De Euphorbia pulcherrima 'Temptation Red' bloeit meestal van november tot februari en de bloei kan tot wel twee maanden duren.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima 'Temptation Red' is luchtzuiverend. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren en de atmosfeer te zuiveren. Het is een goede keuze als kamerplant voor het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht.

  De plant Euphorbia pulcherrima 'Temptation Red' gedijt goed op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Deze ideale temperatuur zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en goed groeit. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude temperaturen.

 • Het is niet nodig om de 'Temptation Red' te snoeien, tenzij de plant te groot wordt of ongewenste groei vertoont. Snoei dode, beschadigde of zieke takken en verwijder eventueel uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om schade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. Geef water bij voorkeur aan de onderkant van de pot om de bladeren droog te houden.

  Kamerplanten hebben goede potgrond nodig om gezond te blijven groeien. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende voeding bevat en goed draineert. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant moet op een lichte standplaats worden geplaatst, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Gebruik een voedingsrijke potgrond en mest de plant regelmatig tijdens de groeiperiode.

  De plant kan af en toe stof op zijn bladeren verzamelen, wat het beste kan worden verwijderd door voorzichtig af te vegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van schurende reinigingsmiddelen, aangezien deze de bladeren kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat de plant na het schoonmaken voldoende tijd heeft om te drogen voordat deze weer op zijn plek wordt gezet.

  Deze plant heeft veel helder licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is ideaal om de plant bij een raam op het noorden of oosten te plaatsen voor de beste groei. Als de plant te weinig licht ontvangt, kunnen de bladeren gaan hangen en de kleur van de bloemen verminderen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht en direct zonlicht te houden. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze dient bij voorkeur tussen de 50-60% te liggen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Let op dat de plant niet te lang wordt blootgesteld aan te droge lucht.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze plantensoort is neutraal tot licht zuur, met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende grond om wortelverstikking te voorkomen. Te zure of te basische bodems kunnen de opname van voedingsstoffen belemmeren en de gezondheid van de plant aantasten.

  Voor de beste groei en bloei van deze plant is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig plantenvoeding te geven. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Geef nooit meer mest dan aangegeven, om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima 'Temptation Red' is een kerstster met opvallende rode bladeren die in de wintermaanden bloeit. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gehouden, mits de temperatuur niet te laag is. De rode bladeren van de 'Temptation Red' zijn glanzend en zorgen voor een feestelijke uitstraling. Deze kerstster heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Om de plant gezond te houden is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen en bladeren te verwijderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.