Salvia microphylla 'Salviamatis Rosso'

Salvia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Salvia microphylla 'Salviamatis Rosso' er en kompakt og busket plante med små, ovale blade, der udsender en stærk duft, når de berøres. Planten producerer klare røde blomster, som er elsket af bier, sommerfugle og andre bestøvere. Det er en langblomstrende plante, der tilføjer farve til haven fra forår til efterår. 'Salviamatis Rosso' trives bedst i veldrænet jord og et solrigt sted. Denne salvieplante kan også bruges godt i bede, stenbede eller som en potteplante på terrassen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn. Den beholder sine blade hele året rundt, hvilket gør den til et smukt tilføjelse til haven.

  Denne plante tåler vinterkulde ned til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved lavere temperaturer. Det er bedst at overvintre planten på et beskyttet sted.

  Ja, Salvia microphylla 'Salviamatis Rosso' er generelt let at vedligeholde. Så længe planten får tilstrækkeligt sollys og vand, blomstrer den længe og rigeligt. Beskær regelmæssigt for at fremme vækst og blomstring.

  "Salvia microphylla 'Salviamatis Rosso' har brug for ca. 40-50 cm plads til at vokse og blomstre godt. Sørg for tilstrækkeligt lys og luftighed omkring planten. Det anbefales at beskære planten regelmæssigt for at fremme væksten."

  Planten trives bedst i fuld sol eller let skygge og har brug for mindst 6 timers sollys for at vokse ordentligt. I fuld skygge vil planten sandsynligvis vokse og blomstre mindre godt. Det er derfor bedst at plante planten et solrigt sted.

  Salvia microphylla 'Salviamatis Rosso' har brug for vand ca. en gang om ugen, afhængigt af omgivelsesforholdene. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vanding, men undgå at den tørrer ud eller bliver gennemblødt af vand. Overvanding kan føre til rodrot, så vær forsigtig med at vande denne haveplante.

  Ja, denne plante er kendt for sin tiltrækningskraft på sommerfugle og bier. Den tiltrækker disse bestøvere med dens nektarrige blomster. Det er et smukt tilskud til haven for at fremme biodiversiteten.

  Salvia microphylla 'Salviamatis Rosso' er attraktiv for bier, sommerfugle og andre bestøvere på grund af nektaren, det producerer. Det giver mad og ly for forskellige insekter og bidrager således til biodiversiteten i haven. Det er et godt valg for en biodivers have.

  Planten blomstrer fra juni til den første frost om efteråret og blomstrer kontinuerligt i hele blomstringsperioden. Blomstringen kan vare op til 3 måneder.

  Denne plante trives godt i fuld sol og har brug for meget sollys for at vokse godt. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især på varme dage. Sørg for, at jorden dræner godt for at undgå rodskader.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Den dyrkes primært for dens dekorative og duftende blomster. Den er ikke egnet til forbrug.

  Salvia microphylla 'Salviamatis Rosso' har ingen lyddæmpende egenskaber. Det er primært en dekorativ plante, der producerer blomster og skaber en farverig have. Den er ikke egnet til at reducere støjgener.

 • Planten kan beskæres om foråret for at stimulere væksten og bevare formen. Fjern regelmæssigt visnet blomster for at forlænge blomstringen. Beskadigede eller for lange grene kan beskæres tilbage.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne rødder. Undgå dog, at planten står i alt for våd jord.

  Det er vigtigt at bruge godt drænet jord til Salvia microphylla 'Salviamatis Rosso'. Brug en blanding af jord med groft sand og eventuelt lidt vermikulit for en god dræning. Undgå jord, der holder for meget fugt for at undgå rodrot.

  Planten trives bedst i veldrænet jord af gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodrot. Overdreven gødskning kan føre til for meget bladvækst og færre blomster.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med godt drænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse, og undgå steder med meget vind. Vand planten regelmæssigt, især i tørre perioder.

  Haveplanter som Salvia microphylla har normalt brug for vinterbeskyttelse, især under hård frost. Du kan beskytte planten ved at lægge muld omkring rødderne og eventuelt lægge et beskyttende klæde over planten. Sørg også for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  Denne plante trives i en solrig placering og godt drænet jord. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern visne blomster for at fremme blomstringen.

  Haveplanter som salvie bør gødskes bedst med en langsomtvirkende gødning, der er specielt sammensat til blomstrende planter. Brug denne gødning om foråret inden planten begynder at vokse og blomstre. Overgødskning bør undgås, da det kan føre til for kraftig vækst og færre blomster.

  Mulch er gavnligt for haveplanter som denne art, fordi det beskytter jorden mod ekstreme temperaturer og holder på fugtigheden. Dette hjælper med at holde planten sund og beskytte rødderne. Brug et lag mulch på ca. 5 til 8 centimeter tykt omkring planten, men lad plads mellem mulchen og stammen for at undgå kvælning.

  Den optimale surhedsgrad for jorden til disse haveplanter er mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at sikre, at jorden ikke er for sur eller for basisk, da dette kan hæmme plantens vækst. En veldrænet jord er også gavnlig for disse planter.

  For at bekæmpe skadedyr i denne plante kan du kontrollere for spindemider, bladlus og larver en gang om ugen. Ved mild infektion kan manuel fjernelse af skadedyrene være tilstrækkeligt. Hvis infektionen er alvorligere, kan du overveje at bruge naturlige fjender som marihøner.

 • Beskrivelse

  Salvia microphylla 'Salviamatis Rosso' er en kompakt og busket plante med små, ovale blade, der udsender en stærk duft, når de berøres. Planten producerer klare røde blomster, som er elsket af bier, sommerfugle og andre bestøvere. Det er en langblomstrende plante, der tilføjer farve til haven fra forår til efterår. 'Salviamatis Rosso' trives bedst i veldrænet jord og et solrigt sted. Denne salvieplante kan også bruges godt i bede, stenbede eller som en potteplante på terrassen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.