Anthurium (Andreanum Grp) Faran

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anthurium (Andreanum Grp) Faran is een exotische kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige kussentjes. De bloemen hebben een glanzend uiterlijk en kunnen langdurig bloeien. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een lichte standplaats met indirect zonlicht. Anthurium Faran heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang in het water staan om wortelrot te voorkomen. Deze plant voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke ruimte in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale verzorging. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig water krijgt. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Ja, de Anthurium plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Anthurium plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Het is aanbevolen om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Faran houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt het beste bij helder indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Plaats de plant dus liever op een plek waar het licht gefilterd wordt door bijvoorbeeld gordijnen.

  Ja, Anthurium (Andreanum Grp) Faran houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  De Anthurium bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren.

  Ja, Anthurium is een luchtzuiverende plant die giftige stoffen uit de lucht kan filteren. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezonde en frisse omgeving.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en bevordert de bloei. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of direct zonlicht.

 • Het is niet noodzakelijk om Anthurium (Andreanum Grp) Faran te snoeien. Als je wel wilt snoeien, verwijder dan dode bladeren en bloemen met een scherpe schaar. Snoei alleen wanneer nodig om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen, maar vermijd ook dat de wortels te nat worden. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De plant gedijt het beste in een luchtige potgrond met goede drainage. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor kamerplanten voor optimale groei en bloei. Het regelmatig verversen van de potgrond zorgt voor een gezonde en gelukkige plant.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals de Anthurium omvat een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan. Het regelmatig toevoegen van meststoffen zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  . De Anthurium heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar uit direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt tegen ongedierte zoals spint.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant af en toe af te nemen met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren te laten ademen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Gebruik bij voorkeur lauw water om de bladeren schoon te maken.

  De Anthurium plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde temperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte, aangezien dit de groei kan belemmeren. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze Anthurium moet tussen de 60% en 80% liggen. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Faran gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen.

  De Anthurium heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste bemesting.

 • Omschrijving

  Anthurium (Andreanum Grp) Faran is een exotische kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige kussentjes. De bloemen hebben een glanzend uiterlijk en kunnen langdurig bloeien. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een lichte standplaats met indirect zonlicht. Anthurium Faran heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang in het water staan om wortelrot te voorkomen. Deze plant voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke ruimte in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.