Anthurium (Andreanum Grp) Espero

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anthurium (Andreanum Grp) Espero is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende rode bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot ongeveer 30 centimeter hoog worden. Anthurium Espero heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een lichte plek zonder direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe besproeien zorgen voor een gezonde groei en mooie bloemen. Deze plant is ideaal voor decoratief gebruik in huis of op kantoor en zorgt voor een exotische uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Espero is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed bij indirect licht. Regelmatig besproeien en bemesten zal de plant helpen om gezond te blijven.

  Ja, Anthuriums hebben veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  Kamerplanten zoals de Anthurium (Andreanum Grp) Espero hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de hoeveelheid licht. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is ook aan te raden om in de winterperiode minder water te geven dan in de zomer.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder, indirect licht. Plaats de plant dus niet in de felle zonnestralen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij wel voldoende licht ontvangt, maar niet direct in de zon staat.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om optimale groei en bloei te bevorderen. Overmatige blootstelling aan kou kan de plant beschadigen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Espero bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloei kan enkele maanden duren. Deze kamerplant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en opvallende bloemen.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Espero is een luchtzuiverende plant. Het helpt schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zorgt voor een gezondere leefomgeving in huis. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege zijn decoratieve uiterlijk en luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te laag of te hoog is voor optimale groei. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor deze plant.

 • Je kunt dode of beschadigde bladeren eenvoudig afknippen met een scherpe snoeischaar. Het is ook mogelijk om lange stelen af te knippen om de vorm van de plant te behouden. Zorg ervoor dat je de plant niet te rigoureus snoeit, omdat dit de groei kan belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de grond echter niet te drassig worden om wortelrot te voorkomen. Vermijd het gebruik van hard water en geef de plant bij voorkeur regenwater.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  Anthurium (Andreanum Grp) Espero vereist een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. De bodem moet licht zuur tot neutraal zijn en regelmatig bemest worden om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Anthurium heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht en regelmatig water geven (één keer per week). Zorg ervoor dat de plant op een warme en vochtige plek staat, en geef af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  De Anthurium Espero kan regelmatig stofvrij worden gemaakt door de bladeren voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Als de bladeren erg vies zijn, kunnen ze ook worden gereinigd met lauwwarm water en een scheutje milde zeep. Het is belangrijk om de plant niet in direct zonlicht te zetten terwijl de bladeren nog nat zijn om verbranding te voorkomen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Espero heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  Ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht. De plant gedijt goed bij een constante temperatuur.

  Een ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt tussen 60-70%. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit helpt de plant gezond te blijven en voorkomt uitdroging van bladeren.

  Kamerplanten zoals de Anthurium Espero geven de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals de Anthurium hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenvoeding met de juiste verhoudingen van stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen (voorjaar-zomer) ongeveer eens per maand.

 • Omschrijving

  Anthurium (Andreanum Grp) Espero is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en opvallende rode bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot ongeveer 30 centimeter hoog worden. Anthurium Espero heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een lichte plek zonder direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe besproeien zorgen voor een gezonde groei en mooie bloemen. Deze plant is ideaal voor decoratief gebruik in huis of op kantoor en zorgt voor een exotische uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.