Cyclamen persicum kleinbloemig 'Musical Bright Pink'

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen persicum 'Musical Bright Pink' is een kleine bloeiende plant met heldere roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende kleur en een delicate uitstraling, waardoor ze een mooie toevoeging zijn aan elke tuin of interieur. De plant bloeit in de winter en de lente en heeft een compacte groeiwijze. De 'Musical Bright Pink' variant is speciaal geselecteerd vanwege zijn heldere en levendige bloemen. Deze Cyclamen heeft een gemiddelde grootte en gedijt goed in gedeeltelijke schaduw en vochtige, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt en geef regelmatig voeding voor bloeiende planten. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, Cyclamen persicum kleinbloemig 'Musical Bright Pink' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een lichte plek in huis, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje voor een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Musical Bright Pink' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid van de grond.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van lichte tot matige lichtinval. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Het vermijden van direct zonlicht zal de plant gezond houden en voorkomen dat de bladeren verbranden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Plaats de plant op een warme plek met indirect zonlicht voor optimale groei en bloei. Het vermijden van tocht en temperatuurschommelingen is belangrijk voor het welzijn van de plant.

  Deze plant bloeit meestal van december tot maart en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, Cyclamen persicum heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het kan schadelijke stoffen filteren en de lucht zuiveren. Planten in het algemeen dragen bij aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te veel schommelt. Plaats de plant daarom op een stabiele locatie in huis.

 • Je kunt de dode bloemen en bladeren van de Cyclaam persicum kleinbloemig 'Musical Bright Pink' weghalen door ze voorzichtig af te knippen met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat je regelmatig de plant inspecteert op zieke of beschadigde delen en deze ook verwijdert om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei de plant indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  De Cyclamen persicum kleinbloemig 'Musical Bright Pink' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat blijft. Geef water aan de rand van de pot en zorg dat er geen water op de bladeren komt om rotting te voorkomen. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Gebruik een pot met drainagegaten om wateroverlast te voorkomen.

  De plant vereist een goed doorlatende potgrond, zoals een mengsel van turf en grof zand. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet verzadigd raakt, en vermijd een te hoge luchtvochtigheid. Het regelmatig bemesten van de plant tijdens de groeiperiode zal bijdragen aan een gezonde bodemkwaliteit.

  Houd de grond licht vochtig en vermijd dat de wortels in het water staan. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef af en toe wat plantenvoeding voor een goede bloei.

  Het reinigen van de bladeren van deze plant kan eenvoudig gedaan worden met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig de dode bloemen en bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht tijdens het schoonmaken om verbranding te voorkomen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal vier uur per dag zonlicht krijgt. Plaats de plant echter niet in direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of te hoge temperaturen. In de winterperiode kan de plant ook goed gedijen bij koelere temperaturen rond de 10 graden Celsius.

  Kamerplanten zoals deze houden van een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te zwaar bemest wordt. Meet regelmatig de zuurgraad van de bodem om ervoor te zorgen dat deze optimaal is voor de plantengroei.

  Gebruik tijdens de groeiperiode van maart tot september regelmatig vloeibare mest voor bloeiende kamerplanten. Verlaag de bemesting in de rustperiode van oktober tot februari. Gebruik een meststof met een hoger kaliumgehalte om de bloei te bevorderen.

 • Omschrijving

  De Cyclamen persicum 'Musical Bright Pink' is een kleine bloeiende plant met heldere roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende kleur en een delicate uitstraling, waardoor ze een mooie toevoeging zijn aan elke tuin of interieur. De plant bloeit in de winter en de lente en heeft een compacte groeiwijze. De 'Musical Bright Pink' variant is speciaal geselecteerd vanwege zijn heldere en levendige bloemen. Deze Cyclamen heeft een gemiddelde grootte en gedijt goed in gedeeltelijke schaduw en vochtige, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.