Cyclamen persicum kleinbloemig 'Musical Red'

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den lille blomstrende cyclamen persicum 'Musical Red' er en kompakt og dekorativ plante med små røde blomster og mørkegrønne blade. Blomsterne har en markant form og blomstrer rigeligt i løbet af vintermånederne. Planten trives bedst i en kølig atmosfære og trives godt indendørs eller på et beskyttet sted i haven. 'Musical Red' er en populær sort på grund af dens langvarige blomstring og smukke farveaccent om vinteren. Planten kræver regelmæssig vanding og en lys placering for optimal vækst.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Cyclamen planten er generelt nemme at passe. Sørg for en lys placering og giv regelmæssigt vand. Undgå for meget direkte sollys og træk.

  Ja, Cyclamen persicum småblomstret 'Musical Red' har brug for masser af lys og trives bedst på en lys placering. Direkte sollys om sommeren bør dog undgås for at forhindre forbrænding af bladene.

  Cyclamen persicum 'Musical Red' har brug for regelmæssig vanding. Giv planten vand en eller to gange om ugen, afhængigt af jordens fugtighed. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan føre til rodrot.

  Cyclamen persicum lilleblomstret 'Musical Red' kan lide ikke stærkt sollys og foretrækker klart, indirekte lys. Det er bedst at placere planten et sted, hvor lyset filtreres gennem et gardin. For meget direkte sollys kan beskadige bladene.

  Ja, Cyclamen persicum små blomster 'Musical Red' foretrækker varme og trives bedst ved stuetemperatur. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og direkte sollys for at forhindre, at bladene bliver brændt. Varme og lyse forhold bidrager til en sund vækst.

  Den lilleblomstrede Cyclamen persicum 'Musical Red' blomstrer normalt fra september til april, og blomstringsperioden varer cirka 6 til 8 uger.

  Ja, stueplanter er generelt luftrensede, da de kan filtrere skadelige stoffer fra luften og omdanne dem til oxygen. Det er dog vigtigt at vide, at graden af luftrensning kan variere afhængigt af plantearter og størrelser. Regelmæssig pleje og vedligeholdelse af stueplanter vil forstærke den luftrensede effekt.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt, at temperaturen ikke er for lav eller for høj for denne stueplante. Tag hensyn til dette, når du placerer den i dit hjem.

 • Planten bør bedst beskæres efter blomstringen ved at fjerne visnede blomster og blade. Det er vigtigt at klippe blomsterstænglerne så tæt på basen som muligt. Beskær med en skarp saks for at undgå at beskadige planten.

  Giv regelmæssigt vand til planten og sørg for, at jorden forbliver fugtig uden at rødderne står i vand. Gerne vand fra bunden af potten for at undgå skimmel. Lad jorden tørre let ud mellem vandingerne.

  Cyclamen persicum småblomstret 'Musical Red' trives bedst i en veldrænet pottemuld. Indendørs planter har nemlig brug for luftig jord for at forhindre rådne rødder. Sørg for at holde pottemulden regelmæssigt fugtig, men ikke for våd.

  Denne plante trives bedst i en veldrænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tilføj om nødvendigt kompost eller organisk gødning for at opretholde jordkvaliteten.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at rødderne forbliver våde. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Fjern regelmæssigt visne blade og blomster for at holde planten sund.

  For at rense planten, kan du forsigtigt tørre støvet af med en blød klud. Brug ikke rengøringsmidler, da dette kan beskadige bladene. Sørg for at vande planten regelmæssigt for at fremme luftfugtigheden.

  Denne plante har brug for en klar, men ikke for skarp lyskilde, såsom f.eks. et vindue mod syd eller vest. Det er vigtigt at holde planten væk fra direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene. Sørg for, at planten får tilstrækkelig lys for at forblive sund og blomstre ordentligt.

  Denne plante trives bedst ved en stuetemperatur mellem 15 og 20 grader Celsius. Sørg for, at planten er beskyttet mod træk og ekstreme temperaturer. Generelt set kan planten bedst vokse ved en konstant og moderat temperatur indendørs.

  Luftfugtigheden spiller en vigtig rolle for trivsel af denne stueplante. Det anbefales at opretholde luftfugtigheden omkring planten ved regelmæssig sprøjtning. En luftfugtighed på omkring 50-60% anbefales for en sund vækst.

  Denne plante foretrækker en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. En for høj surhedsgrad kan beskadige planten, så det er vigtigt at teste jorden regelmæssigt og om nødvendigt korrigere den. Det anbefales at bruge speciel pottemuld til stueplanter for at opretholde den korrekte surhedsgrad.

  For denne plante er det vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstperioden med en flydende gødning specielt til stueplanter. Brug den anbefalede dosering som angivet på emballagen. Under hvileperioden i sommermånederne er det bedst at undlade at tilføje gødning.

 • Beskrivelse

  Den lille blomstrende cyclamen persicum 'Musical Red' er en kompakt og dekorativ plante med små røde blomster og mørkegrønne blade. Blomsterne har en markant form og blomstrer rigeligt i løbet af vintermånederne. Planten trives bedst i en kølig atmosfære og trives godt indendørs eller på et beskyttet sted i haven. 'Musical Red' er en populær sort på grund af dens langvarige blomstring og smukke farveaccent om vinteren. Planten kræver regelmæssig vanding og en lys placering for optimal vækst.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.