Rosa 'Evera 104'

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Evera 104' is een compacte en goed vertakkende rozenstruik met donkergroene bladeren en stekelige stengels. De bloemen zijn groot en geurend, van een diep roze kleur. Het is een doorbloeiende en gezonde rozensoort die weinig gevoelig is voor ziektes. Deze roos is geschikt voor in borders, perken en als solitair in de tuin. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en het behoud van een mooie vorm.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rosa 'Evera 104' is redelijk makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en bemesten tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig dode bloemen om nieuwe groei te stimuleren.

  Kamerplanten zoals de Rosa 'Evera 104' hebben over het algemeen veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende daglicht krijgt voor een gezonde groei.

  De plant heeft 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten weken. Zorg ervoor dat de bovenlaag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  Kamerplanten houden over het algemeen niet van direct fel zonlicht. Ze kunnen het beste op een plek staan met indirect, helder licht. Te veel zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  De plant houdt van een warme omgeving en kan het beste groeien bij een constante temperatuur tussen de 18-23 °C. Ze bloeit het beste bij voldoende licht en een warme plek in huis. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of koude temperaturen.

  De plant bloeit meestal van juni tot en met september en de bloeiperiode kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de omstandigheden in huis.

  Ja, planten in het algemeen helpen de luchtkwaliteit te verbeteren door koolstofdioxide om te zetten in zuurstof. Het is echter niet zo dat elke plant dit in dezelfde mate doet. Er zijn specifieke kamerplanten die hier beter in zijn dan andere.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden om de gezondheid van de plant te bevorderen. Plaats de plant dus op een plek waar het niet te warm of te koud wordt.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Verwijder dode, beschadigde of uitgebloeide takken voor een betere groei. Snoei in het voorjaar om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond constant vochtig blijft. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen gietbeurten door. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water staat, dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant groeit het beste in potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Kamerplanten hebben vaak behoefte aan voedzame potgrond om goed te gedijen.

  De Rosa 'Evera 104' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd wateroverlast. Een bodem die rijk is aan organisch materiaal zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en dode bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Zorg ook voor voldoende licht en luchtvochtigheid voor optimale groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte doek of spons gebruiken die is bevochtigd met lauwwarm water. Veeg voorzichtig over de bladeren om stof en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant goed kan opdrogen na het reinigen.

  De Rosa 'Evera 104' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden of westen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht ontvangt.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Vermijd extremen in temperatuur, zoals plotselinge koude of hitte.

  De bladplant houdt van een gemiddelde luchtvochtigheid en gedijt goed bij een luchtvochtigheid tussen 40% en 60%. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen en bruine bladranden te voorkomen. Zet de plant niet te dicht bij radiatoren of andere warmtebronnen om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant verkiest een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot vergeling van de bladeren en een verminderde groei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een uitgebalanceerde meststof. Het is belangrijk om dit in het groeiseizoen te doen, vanaf de lente tot aan het einde van de zomer. Te veel bemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Rosa 'Evera 104' is een compacte en goed vertakkende rozenstruik met donkergroene bladeren en stekelige stengels. De bloemen zijn groot en geurend, van een diep roze kleur. Het is een doorbloeiende en gezonde rozensoort die weinig gevoelig is voor ziektes. Deze roos is geschikt voor in borders, perken en als solitair in de tuin. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en het behoud van een mooie vorm.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.