Euphorbia pulcherrima Arctic White

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Arctic White is een kerstster met prachtige witte bloemen die lijken op sneeuwvlokken. De plant heeft groene bladeren die mooi contrasteren met de witte bloemen. De Euphorbia pulcherrima Arctic White staat bekend om zijn winterse uitstraling en past perfect bij de feestdagen. De plant kan zowel binnen als buiten groeien, maar heeft wel bescherming nodig tegen koude temperaturen. Met zijn heldere witte bloemen brengt de Euphorbia pulcherrima Arctic White een vleugje winterse magie in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar verder is het een sterke en makkelijke plant om te verzorgen. Het is aan te raden om de plant af en toe wat extra voeding te geven voor een optimale groei en bloei.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Arctic White heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winter kan de waterbehoefte iets lager zijn.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan ook wat direct zonlicht verdragen, maar vermijd intense middagzon. Plaats hem op een plek met veel natuurlijk licht, maar vermijd constante blootstelling aan fel zonlicht om verbranding te voorkomen. Het beste is om hem dicht bij een raam op het oosten of westen te plaatsen.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Arctic White houdt van warmte en vochtige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant op een warme plek in huis te plaatsen en regelmatig te besproeien. Houd de plant uit de tocht om te voorkomen dat hij beschadigd raakt.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden november tot en met februari en de bloei kan tot wel zes weken duren.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Arctic White is een luchtzuiverende plant en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het kan schadelijke stoffen filteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het is een goede keuze als kamerplant voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celcius ligt. Dit zorgt ervoor dat de plant goed gedijt en gezond blijft. Plaats de plant dus op een plek met een gematigde kamertemperatuur.

 • De plant hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden, behalve om dode of beschadigde bladeren of takken te verwijderen. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar wanneer de plant actief groeit. Let op bij het snoeien, de melkachtige sap kan huidirritatie veroorzaken.

  De plant moet regelmatig, maar met mate water krijgen. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. Geef in de winterperiode minder water dan in de zomer.

  Kies voor een potgrond die goed draineert en voedzaam is, bijvoorbeeld een mix van potgrond en zand. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant elk jaar in het voorjaar voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde wordt aanbevolen. Zorg ervoor dat de bodem vochtig maar niet te nat is.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zet de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht. Houd de omgevingstemperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius.

  Veeg regelmatig stof van de bladeren met een vochtige doek om de plant schoon te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of chemicaliën, dit kan de plant beschadigen. Controleer ook regelmatig op eventuele ongedierte zoals spint of bladluizen.

  De Euphorbia pulcherrima Arctic White heeft veel direct zonlicht nodig om goed te groeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek waar minstens 6 uur zonlicht per dag aanwezig is. Zorg ervoor dat de plant niet in de directe tocht staat om bladverlies te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme temperaturen. Temperaturen onder de 15 graden Celsius kunnen schade aan de plant veroorzaken.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn, dus vermijd extreme droogte. Het is aan te raden om regelmatig de bladeren te besproeien met water om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een te hoge luchtvochtigheid kan schimmelvorming veroorzaken.

  De Euphorbia pulcherrima Arctic White gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 5,5 en 7,0 ligt voor een optimale groei en bloei. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het gezond houden van de plant.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig in de groeiperiode, vanaf het voorjaar tot de herfst. Gebruik een vloeibare meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant niet overbemest wordt om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Arctic White is een kerstster met prachtige witte bloemen die lijken op sneeuwvlokken. De plant heeft groene bladeren die mooi contrasteren met de witte bloemen. De Euphorbia pulcherrima Arctic White staat bekend om zijn winterse uitstraling en past perfect bij de feestdagen. De plant kan zowel binnen als buiten groeien, maar heeft wel bescherming nodig tegen koude temperaturen. Met zijn heldere witte bloemen brengt de Euphorbia pulcherrima Arctic White een vleugje winterse magie in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.