Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Blue Blotch'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Blue Blotch' er en smuk violblomst med et blåt og lilla stribet blomsterblad. Planten vokser kompakt og danner et farverigt blomsterhav i haven eller på terrassen. 'Matrix Blue Blotch' blomstrer rigeligt fra foråret til sensommeren og tiltrækker sommerfugle. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i solen til halvskygge og kan også dyrkes i potter og krukker. Disse violer tilføjer en glad tone til enhver have og er lette at vedligeholde.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Blue Blotch' er ikke stedsegrøn. Det er en årlig plante, der normalt ikke overlever vinteren og skal plantes igen om foråret. Denne plante tilhører kategorien Haveplanter.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -5 grader Celsius. Det er derfor vigtigt at beskytte planten mod frost om vinteren. Om foråret og sommeren kan denne plante blomstre rigtig flot.

  Ja, Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Blue Blotch' er let at vedligeholde. Det er en robust haveplante, der kræver lidt pleje og trives godt under de fleste haveforhold. Det er en ideel plante både for begyndere og erfarne haveentusiaster.

  Fioler har brug for cirka 20 centimeter plads til at vokse og udvikle sig godt. Sørg for, at planterne ikke står for tæt sammen, så de får tilstrækkelig luft og lys. Plant dem på et solrigt eller halvskyggefuldt sted i veldrænet jord.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Blue Blotch' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt lys for at sikre en sund vækst og blomstring. For meget skygge kan hæmme plantens vækst.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Blue Blotch' har brug for moderat vand og skal vandes regelmæssigt. Tjek jorden regelmæssigt og vand, når den øverste lag føles tør. I sommermånederne kan det være nødvendigt at vande planten oftere.

  Ja, denne plante er kendt for sin tiltrækning af sommerfugle og bier på grund af nektarholdige blomster. Det kan være et smukt tilføjelse til en have, der ønsker at tiltrække insekter.

  Ja, Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Blue Blotch' bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Det skaber en varieret og farverig atmosfære i haven, hvilket positivt påvirker økosystemet. Det er en værdifuld tilføjelse til biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer normalt fra marts til juni, og blomstringen kan vare op til to måneder.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Blue Blotch' trives godt i fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at vande planten regelmæssigt, især i varme perioder. Sørg dog for, at jorden er veldrænet for at undgå rådne rødder.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er en prydplante, der primært bruges i blomsterbede og blomsterkasser. Spiselige planter er angivet med specifikke navne eller typer.

  Nogle haveplanter, herunder violer, kan dæmpe lyd ved at absorbere lyden med deres blade. Dog kan graden af lyddæmpning variere afhængigt af størrelse og tæthed af planterne. Generelt set kan violer således bidrage til at reducere omgivende støj i en have.

 • Du kan fjerne blomster og visne blade regelmæssigt for at holde planten pæn og velplejet. Hvis planten bliver for stor, kan du beskære den for at bevare formen. Det er vigtigt ikke at beskære planten for voldsomt, da det kan hæmme væksten og blomstringen.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå at rødderne står i vand for at forhindre rådne rødder.

  Planten har brug for en godt drænet pottemuld for at trives. Sørg for, at pottemulden holder på fugtigheden, men ikke bliver for våd. En næringsrig pottemuld anbefales for at holde planten sund.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke for våd. Tilsætning af organisk materiale som kompost kan forbedre jordkvaliteten.

  Sørg for, at planten er placeret på et solrigt eller halvskyggefuldt sted. Undgå for skarpt sollys, især i de varmeste timer på dagen. En veldrænet jord er vigtig for en sund vækst af planten.

  Om vinteren kan det være nyttigt at beskytte Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Blue Blotch' mod frost. Dette kan for eksempel gøres ved at dække planten til med blade eller halm. Sørg også for, at planten ikke står for vådt, så rødderne ikke fryser til.

  Violen trives bedst i fugtig, veldrænet jord og har brug for regelmæssig vanding. Fjern døde blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen og undgå overskydende fugt for at forhindre rodrot. Denne plante kan have brug for lidt ekstra pleje og beskyttelse i vintermånederne for at overleve.

  Have i baghavens planter som disse brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen for at forblive sunde. Brug en generel gødning til blomstrende planter i henhold til instruktionerne på emballagen. Overgødskning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Mulch hjælper med at holde på fugt i jorden og undertrykke ukrudt. Det beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer og forbedrer jordkvaliteten. Mulch kan bestå af kompost, barkflis, blade eller halm.

  Viola foretrækker en let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl. En god surhedsgrad fremmer plantens vækst og blomstring.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Blue Blotch' kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller hvidløgsspray. Det er også vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for eventuelle skadedyr og fjerne dem manuelt, hvis det er nødvendigt. Det er altid en god idé at tage forebyggende forholdsregler, såsom regelmæssig rengøring af omgivelserne og sørge for god luftcirkulation.

 • Beskrivelse

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Blue Blotch' er en smuk violblomst med et blåt og lilla stribet blomsterblad. Planten vokser kompakt og danner et farverigt blomsterhav i haven eller på terrassen. 'Matrix Blue Blotch' blomstrer rigeligt fra foråret til sensommeren og tiltrækker sommerfugle. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i solen til halvskygge og kan også dyrkes i potter og krukker. Disse violer tilføjer en glad tone til enhver have og er lette at vedligeholde.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.